1. Haberler
  2. Otomobil
  3. İkinci El Otomobil Fiyatlarında Sürpriz Gelişme: Ticaret Bakanlığı Devreye Girdi!

İkinci El Otomobil Fiyatlarında Sürpriz Gelişme: Ticaret Bakanlığı Devreye Girdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İkinci el otomobil satışlarında fiyatlar yükselince Ticaret Bakanlığı devreye girdi ve fiyatlar geriledi. Fiyatların gerilemesiyle birlikte satışlar da durma noktasına geldi ve son 20 gün içinde ikinci el araç satışlarında tekrar kıpırdanma yaşandı. İstanbul Oto Galericiler Odası Başkanı Doğukan Taşlıdağ, sektörde yaşananları ve gelecek beklentilerini İahaber’e anlattı.

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç piyasasını düzenlemek için bir dizi uygulamaya gitti. Bunlar arasında 6 ay 6 bin kilometre olarak bilinen pazarlama ve satış kısıtlaması, ikinci el taşıtların sıfır fiyatının üzerinde pazarlanmasının yasaklanması gibi önlemler yer aldı. Bu kısıtlamaların süresi 1 Temmuz 2024’e kadar uzatıldı. Ayrıca otomobil yetkili bayilerinin bazı haksız uygulamaları da engellenerek idari para cezaları uygulandı.

Doğukan Taşlıdağ, 6 ay 6 bin kilometre uygulamasının oto galericileri olumsuz etkilediğini belirterek, satışların durma noktasına geldiğini ve esnafın mağdur olduğunu dile getirdi. Taşlıdağ, pandemi döneminden bu yana araç fiyatlarının yüzde 100 arttığını ve sektörde ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Özellikle ikinci el araç ilanlarında şahıslara getirilen kısıtlamaların da sektörü olumsuz etkilediği belirtiliyor. Taşlıdağ, bu durumun araç fiyatlarını etkilemediğini ve satışları düşürmediğini dile getirerek, talepleri doğrultusunda seçim sonrası faiz indirimi ve kredi imkanlarının artırılması durumunda satışlarda artış beklentisinin olduğunu söyledi.

Son olarak, Taşlıdağ, otomobil satışlarındaki kıpırdamanın asıl sebebinin, araç sahiplerinin faiz oranlarındaki artış nedeniyle zarar etmemek adına araçlarını hızlıca satmak istemelerinden kaynaklandığını belirtti. Bu durumun önümüzdeki dönemde sektörü nasıl etkileyeceği ve piyasadaki gelişmelerin neler olacağı merak konusu olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İkinci El Otomobil Fiyatlarında Sürpriz Gelişme: Ticaret Bakanlığı Devreye Girdi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin