1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İklim Aktivisti Greta Thunberg, Danimarka’da Gözaltına Alındı!

İklim Aktivisti Greta Thunberg, Danimarka’da Gözaltına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da, İsrailli Gazze saldırılarına karşı düzenlenen protestoda İklim aktivisti Greta Thunberg gözaltına alındı. Küçük yaşta çevre aktivizmiyle tanınan Thunberg, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını protesto etmek amacıyla gösterilere katıldı. Ancak, polislerle göstericiler arasında çıkan arbede sonucunda Thunberg de dahil olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı.

Protestoyu organize eden öğrenci grup sözcüsü, İsrail karşıtı eylem sırasında Thunberg’in de gözaltına alındığını açıkladı. Polis, Kopenhag Üniversitesi’nde yaklaşık 20 kişinin girişi engellemesi ve 3 kişinin içeri girmesi üzerine 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Ancak, gözaltına alınan kişilerin kimlikleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Greta Thunberg, küresel ısınma konusundaki aktivizmiyle dünya genelinde tanınan bir isim haline gelmiştir. Genç yaşına rağmen çevre sorunlarına duyarlılığı ve ses getiren konuşmalarıyla dikkat çeken Thunberg, sıklıkla çeşitli platformlarda çevre koruma ve iklim değişikliği konularında farkındalık yaratmaya çalışmaktadır.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları uluslararası alanda geniş tepkilere neden olmuştur. Bu bağlamda düzenlenen protesto gösterilerinde Greta Thunberg’in de yer alması, olayın daha geniş kitlelere duyurulmasını sağlamıştır. Ancak, gösterilerin bazı anlarında polisle göstericiler arasında yaşanan gerginlikler sonucunda Thunberg ve diğer aktivistlerin gözaltına alınması, protestonun seyrini değiştirmiştir.

Gözaltına alınan kişilerin kimlikleri hakkında henüz bir açıklama yapılmamış olması, Thunberg’in durumuyla ilgili belirsizlik yaratmaktadır. Ancak, genç aktivistin verdiği mesajlar ve aldığı eylem kararları, onun çevre konularındaki kararlı tutumunu gözler önüne sermektedir. Thunberg’in tutuklanması, çevre aktivizmi ve insan hakları savunuculuğu konularında yaşanan zorlukları ve baskıları da gözler önüne sermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İklim Aktivisti Greta Thunberg, Danimarka’da Gözaltına Alındı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin