1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İlçe Halkı İsyan Etti! Altın Madeninde yaşanan facianın ardından işçilere çıkarma şoku!

İlçe Halkı İsyan Etti! Altın Madeninde yaşanan facianın ardından işçilere çıkarma şoku!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlçe Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen facia sonrasında Anagold firması, işçilere 18 Ağustos Pazar günü e-posta ile “İş sözleşmesinin feshi ve ücretsiz izin süreci” konulu bir bildiri gönderdi. E-postada, üretim faaliyetlerinin durdurulması ve belirsizliğin devam etmesi sebebiyle zor kararlar alındığı ve işten çıkarmaların olacağı duyuruldu. Bu gelişme üzerine CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Anagold firmasının kararını gözden geçirmesi ve işten çıkartılmaları durdurması çağrısında bulundu.

Sarıgül, İliç halkına yeni acılar yaşanmaması gerektiğini belirterek, firmayı kararını değiştirmeye ve Çalışma Bakanlığı’nın müdahale etmesi gerektiğini ifade etti. İşçilerin alın teri ve emekleri olmadan üretim tesislerinin yapılamayacağını vurgulayan Sarıgül, Anagold firmasının verdiği sözleri tutması gerektiğini savundu. Ayrıca, Çalışma Bakanı’nın bu duruma müdahale etmesi ve işten çıkartılmaların durdurulmasını sağlaması gerektiğini belirtti.

Sarıgül, ertesi gün madene giderek işveren ve işçi temsilcileriyle görüşeceğini ve kararın doğru olmadığını anlatacağını dile getirdi. İşçilerin haklarını savunmak amacıyla Çalışma Bakanı’nın İliç’e gelerek duruma müdahale etmesi ve acıların daha da artmasını engellemesi gerektiğini ifade etti. Taze acıların üzerine yeni acılar yaşanmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Sarıgül’ün açıklamalarıyla birlikte işten çıkarmaların haksız ve adil olmadığı bir kez daha dile getirildi. Çalışanların alın teri ve emeklerinin göz ardı edilerek verilen kararın yanlış olduğu belirtildi. Anagold firmasının önceki açıklamalarıyla tutarsızlık içinde olduğu ve işçilerin işlerine son verme kararının acilen gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Sarıgül’ün çağrısı üzerine Çalışma Bakanı’nın İliç’e gelerek duruma müdahale etmesi ve işten çıkartılmaların durdurulması isteği tekrarlandı. Hem işçilerin hem de İliç halkının yeni acılara maruz kalmamaları için gerekli adımların atılması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İlçe Halkı İsyan Etti! Altın Madeninde yaşanan facianın ardından işçilere çıkarma şoku!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin