1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İlginç Gelişme: Aynı İsimdeki Baba-Oğuldan Muhtarlık Savaşı!

İlginç Gelişme: Aynı İsimdeki Baba-Oğuldan Muhtarlık Savaşı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri, Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı Arpalık İhsaniye Mahallesi’nde heyecanlı bir rekabete sahne oldu. Mahallede, mevcut muhtar Orhan Süren’in yanı sıra Hüseyin Güldibi ve Hasan Erdöl aday olarak yarıştılar. Toplamda 249 seçmenin bulunduğu mahallede, Orhan Süren 78, Hüseyin Güldibi 37 ve Hasan Erdöl ise 113 oy aldı. Ancak mahalle sakinlerinden O.K., seçilen Hasan Erdöl’ün muhtarlık için babasıyla aynı ismi taşıdığını ve hangisinin aday olduğunun belirtilmediğini iddia etti.

İlçe Seçim Kurulu, O.K.’nın itirazını gerekçesiz buldu ve reddetti. Ancak İl Seçim Kurulu, Hasan Erdöl isimlerine sahip iki farklı kişinin bulunduğunu ve aday pusulasında hangisinin olduğunun belirtilmediğini tespit etti. Bunun üzerine İl Seçim Kurulu, seçimin iptal edilmesine ve 2 Haziran’da yeniden yapılmasına karar verdi. Bu kararın ardından Hasan Erdöl mazbatasını almak üzere hazırlıklara başladı.

Hasan Erdöl, yaşanan bu sürecin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurarak İl Seçim Kurulu’nun kararının kaldırılmasını talep etti. YSK, Hasan Erdöl’ün itirazını kabul ederek İl Seçim Kurulu’nun aldığı iptal kararını usulsüz buldu ve kaldırdı. YSK’nın kararında, herkesin birbirini tanıdığı bir yerde babasının kendi adına oy istemediği ve Hasan Erdöl’ün adını medya aracılığıyla duyurduğu belirtildi.

Hasan Erdöl, babasının herhangi bir seçim çalışması yapmadığını ve adaylığını basından duyurduğunu söyleyerek rahatladı. Baba Hasan Erdöl ise vatandaşların herhangi bir tespit yapabileceklerini ve kendisinin ya da oğlunun oy istemediğini dile getirdi. Bundan sonra insanların adlarını çocuklarına vermeme konusunda uyarıda bulunan baba Erdöl, yaşanan bu olayın kendilerini de şaşırttığını ifade etti. Sonuç olarak, yeniden yapılacak seçim için hazırlıklar devam ederken, belirsizlik ve şaşkınlık devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İlginç Gelişme: Aynı İsimdeki Baba-Oğuldan Muhtarlık Savaşı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin