1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İliç faciası sonrası Meclis Araştırma Komisyonu harekete geçti!

İliç faciası sonrası Meclis Araştırma Komisyonu harekete geçti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciası sonrasında kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında toplandı. Komisyon, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kumral ve heyetini dinledi. Toplantıda, göçük altında kalan 9 işçiden 4’ünün cansız bedenine ulaşıldığı, 5 kişinin ise hala arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Başkan Uslu, komisyonun bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verirken, önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaları planlamaya çalışacaklarını vurguladı. Komisyon üyeleri, farklı bakanlık ve kurumların yanı sıra meslek odaları, sektör temsilcileri, akademisyenler ve sivil toplum örgütleri ile de görüşmeler yapmayı planlıyor.

Uslu, komisyonun çalışma takvimini üyelerin istişareleri doğrultusunda belirleyeceklerini ve sahada farklı altın maden ocaklarında incelemeler yapacaklarını belirtti. Hedeflerinin insan ve çevre odaklı, güvenilir ve sürdürülebilir bir altın madenciliği politikası oluşturmak olduğunu dile getirdi. Rapor hazırlandıktan sonra bu konuda yasama ve yürütme organlarına kaynak olacak ve destek sağlayacak bir sonuç çıkarmayı amaçladıklarını ifade etti.

Komisyon, hedeflerine ulaşmak için geniş bir kitleyi dinlemek ve çeşitli paydaşların görüşlerini almak istiyor. Uslu, gerekirse bu kurumlardan yazılı raporlar da alabileceklerini belirtti. Ayrıca komisyon üyeleriyle bu raporları paylaşacaklarını ve ortak bir çalışma çerçevesi oluşturacaklarını açıkladı. Facianın ardından yaşananlar, maden kazalarını önlemek ve benzer durumların tekrar yaşanmaması için alınabilecek tedbirler konusunda rapor hazırlanacak ve ilgili mercilere sunulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İliç faciası sonrası Meclis Araştırma Komisyonu harekete geçti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin