1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İliç maden sahasında toprak kayması: Son durum!

İliç maden sahasında toprak kayması: Son durum!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan’ın İliç ilçesinde kontrollü bir toprak kayması gerçekleşti ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İliç ilçesindeki maden ocağı sahasında AFAD’ın kontrolünde boş alanda meydana gelen toprak kayması cep telefonu kamerasına yansıdı. 13 Şubat 2024 tarihinde İliç ilçesindeki madende meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı olayın ardından geçen süreçte 4 işçinin cenazesine ulaşılmış kalan 5 işçiye de ulaşılması için sahada kontrollü çalışmalar sürdürülüyor.

Havanın yağışlı olması nedeniyle sahada AFAD ekipleri tarafından çalışmalar kontrollü olarak yürütülüyor. Bugün AFAD’ın kontrolü altında bulunan ve boşaltılan alanda meydana gelen toprak kayması cep telefonu kamerasına yansıdı. Olayda herhangi bir zayiat yaşanmadı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, İliç maden ocağında JeoRadar uyarı grubundan yapılan uyarı sonucunda alanın boşaltıldığını ve kontrollü bir şekilde toprak indirildiğini belirtti. Vali Aydoğdu, çalışmaların kaldığı yerden devam ettiğini vurguladı.

İliç maden sahasında devam eden çalışmalarda kamyonet bulundu. İliç ilçesindeki Anagold Madencilik’e ait altın madeni sahasında 13 Şubat’ta meydana gelen toprak kaymasının ardından bölgede çalışmalar sürüyor. Kayan toprağın taşınması için yürütülen çalışmalarda bugün sabah saatlerinde İliç alanında bir kamyonet bulundu. Hurdaya dönen 24 BC 616 plakalı kamyonette yapılan incelemede, içinin boş olduğu belirlendi.

Erzincan’ın İliç ilçesinde maden sahasında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili soruşturmada asli kusurlu bulunan 3 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 1 kişinin ifadesinin ardından sevk edileceği öğrenildi. İliç soruşturmasında 4 kişi tutuklandı. Bir shirket çalışanı ve diğer 3 kişi tutuklandı ve toplamda 12 kişi tutuklu bulunuyor. 262 sayfalık bilirkişi raporunda asli kusurlu oldukları kanaatine varılan, şirketteki iş sağlığı güvenliği müdürü, operasyon şefi, proje koordinatörü ve delme patlatma mühendisi ifadeleri alınmak üzere bulundukları illerdeki adliyelere çağırıldı. Savcılık sorgusu sonrası 4 zanlı, sevk edildikleri hakimliklerce tutuklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İliç maden sahasında toprak kayması: Son durum!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin