1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İliç Savunucularından Eşref Demir’den Çöpler Altın Madeni için Çarpıcı Rapor: “ÇED Kararı Uygun Değil!”

İliç Savunucularından Eşref Demir’den Çöpler Altın Madeni için Çarpıcı Rapor: “ÇED Kararı Uygun Değil!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İliç savunucularından Eşref Demir, Çöpler Altın Madeni’nin eski Çevre Bakanı Murat Kurum imzalı ikinci kapasite artışı ve “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu” kararına karşı açtığı davada bilirkişi raporunu mahkemeye sundu. Bilirkişi heyeti, ÇED raporunda birçok eksiklik olduğunu belirtti. Raporda, maden ocağının deprem riski yüksek bir bölgede yer aldığı ve depremsellik açısından önemli değerlendirmelerin yapılmadığı vurgulandı. Ayrıca Divriği fayının raporda dikkate alınmadığı da raporda yer aldı.

Bilirkişi raporunda, “Çöpler Kompleks Madeni İkinci Kapasite Artışı ve Flotasyon Tesisi Projesine ait mühendislik yapısının zarar görebileceği kanaatine varıldığından kamu yararı açısından ilgili ÇED kararının uygun olmadığı” ifadesi kullanıldı. Ayrıca proje alanının Fırat Nehri’ni besleyen dere yatakları üzerinde yer aldığı ve ÇED raporunun bu açıdan da uygun olmadığı belirtildi.

Bilirkişi heyeti, “Proje kapsamında yeraltı suyunu kirletme riski bulunduğunu ve bunun Karasu Nehri’ni etkileyebileceği” konusunda uyardı. Ayrıca, tarım arazilerinin ve mera alanlarının maden sahasına dönüştürüldüğü ve yapılacak rehabilitasyon çalışmalarının bu alanları önceki hallerine getiremeyeceği belirtildi.

Bilirkişi raporunda çeşitli çelişkiler ve eksiklikler olduğu ve projenin çevresel ve ekonomik olarak riskler içerdiği vurgulandı. Mahkemenin bu bilirkişi raporunu dikkate alarak kararını vermesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İliç Savunucularından Eşref Demir’den Çöpler Altın Madeni için Çarpıcı Rapor: “ÇED Kararı Uygun Değil!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin