1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ILO Türkiye Direktörü: “Türkiye’ye Asgari Ücret İçin Tavsiyeye Hazırız”

ILO Türkiye Direktörü: “Türkiye’ye Asgari Ücret İçin Tavsiyeye Hazırız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Yasser Ahmed Hassan, asgari ücret belirlenirken işçi ve ailesinin ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin ILO’nun ‘131 Sayılı Asgari Ücret Tespit Sözleşmesi’ni imzalamamış olmasından dolayı asgari ücret tespitinde ILO’nun tavsiye veremediğini belirtti ancak güçlü talep gelmesi durumunda tavsiyede bulunabileceklerini ifade etti. Verilerin doğru olması gerektiğini vurgulayan Hassan, asgari ücret belirlenirken yaşam maliyeti, işletmelerin sürdürülebilirliği gibi faktörlerin değerlendirildiğini ve bu hesaplamaların doğru verilere dayanması gerektiğini açıkladı.

Türkiye’nin imzalamadığı ILO sözleşmesinde asgari ücret belirlenirken sadece bir işçinin değil ailenin ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurulması gerektiği belirtiliyor. Bu durumda Türkiye’de geçerli olan 17 bin 2 liralık asgari ücretin 2-3 katına çıkarılması gerektiği ortaya çıkıyor. Hassan, işletme ve hanehalkı anketleri ile enflasyon verilerinin de önemli olduğunu belirterek asgari ücretin adil ve yaşanabilir olması için doğru verilere dayanılarak hesaplanması gerektiğini vurguladı.

Hassan, Türkiye’deki çalışmaları hakkında bilgi verirken asgari ücret konusundaki soruları da yanıtladı. Türkiye’nin imzalamadığı ILO sözleşmesi sebebiyle ILO’nun Türkiye’ye doğrudan tavsiyede bulunamadığını ancak istenmesi halinde asgari ücret konusunda tavsiyede bulunabileceklerini ifade etti. Asgari ücret tespitinde işletmelerin sürdürülebilirliği ve işçilerin yaşam standartları gibi unsurların hesaba katılması gerektiğini belirten Hassan, bu süreçte doğru veriye dayalı hesaplamaların önemini vurguladı.

Sonuç olarak, asgari ücretin belirlenmesinde işçi ve ailenin ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Yasser Ahmed Hassan, Türkiye’nin asgari ücret konusunda doğru verilere dayalı hesaplamalar yaparak adil ve yaşanabilir bir ücret belirlemesi gerektiğini söyledi. ILO olarak Türkiye’ye tavsiye vermek için hazır olduklarını belirten Hassan, güçlü talep doğrultusunda asgari ücret konusunda tavsiyede bulunabileceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ILO Türkiye Direktörü: “Türkiye’ye Asgari Ücret İçin Tavsiyeye Hazırız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin