Görken, lise yıllarından itibaren doğadaki ağaçların bakımını yapan dedesine yardım ederek bu işteki tutkusunu geliştirdi. 15 yıl önce mesleğe başladığında, dedesi tarafından gösterilen yolda ilerlemeye karar verdi. Bu süreçte, dağlar ve tepelerde dolaşarak meyve ağaçlarının budamasını, bakımını ve aşılamasını yapmaya başladı. Kendi yeteneği doğrultusunda, bölüm bölüm ağaç fidanı dikerek çevresinde yeşil bir alan oluşturmaya çalıştı.
Şu anda Yeni Cami’de imamlık yapan Görken, mesleği gereği elde ettiği zamanı ağaçların korunması için harcamaktadır. İmamlık görevinden arta kalan zamanlarını, doğaya hizmet etmeye adamış durumda. Dağlarda, ağaçların yok olmaması adına yürüttüğü bu mücadele, onun için bir yaşam biçimi haline gelmiştir. Görken, Anadolu Ajansı muhabirine verdiği mülakatta, imamlığın kutsal bir görev olduğunu, bu bilinciyle her işini gerçekleştirdiğini ifade etti.
Allah’ın insanlara doğayı bir hazine olarak sunduğunu vurgulayan Görken, doğa ile ilgili duyduğu sorumluluğu gözler önüne serdi: “Bugüne kadar 2 bine yakın ağaç aşıladım. Ancak bu sadece hatırladığım bir rakam. Doğadayken ‘bunu da yapmıştım’ diye hatırladığım başka ağaçlar da olabilir. Bunun dışında, dağlarda diktiğim ve bakımını yaptığım on binlerce fidanım var. Aşılama ya da fidan dikimi yaptıktan sonra iş bitmiyor. Yeni dikilen her fidanın ve aşılanan her ağacın bakıma ihtiyacı vardır. Yaz sonunda ise kışa hazırlık yapmak için çaba gösteriyoruz. Bu süreci bir canın bakımını yapmak gibi görmeliyiz. Aşılama ve fidan dikimi sonrası sürecin de önemi azımsanamaz. Bu şekilde binlerce ağacın bakımını yaptım ve inşallah vatanıma hizmet ettiğimi düşünüyorum” dedi.
Görken, mesleğinin yanı sıra her zaman vatana faydalı işler yapmayı düşündüğünü ifade etti. Bu düşüncesini camideki cemaatine ve özellikle çocuklara da aşılayarak topluma katkı sağlamayı hedefliyor. Ağaçların birer canlı olduğunu ve bunun bilinciyle hareket etmenin önemini sık sık dile getiriyor.
– “Ben bunu yaparken zevk alıyorum”
Görken, ağaç bakımını yaparken bazen zorlu koşullarla mücadele ettiğini belirtti. “Aşı yapmak için kucağımda ve sırtımda çamur çıkararak bu emek harcıyorum. Bunu bir ıslah faaliyeti olarak görüyorum. Doğada kimsesiz ve bakıma muhtaç arazilerde yabani ağaçların aşılamasıyla doğaya fayda sağlıyoruz. Bu ağaçların meyvelerine doğadaki hayvanlar da erişiyor. Bu işle ilgili duyduğum zevk ve şevk, bana huzur veriyor. Çok şükür, Rabbim benim için mihrabında bir görev verdi. Asli görevimin dışında toplumumuza, bayrağımıza, vatanımıza ve neslimize yardımcı olabilmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin’ diyerek bu bilinci benimseyen bir Peygamberin ümmeti olmak, bizim için büyük bir mutluluk kaynağı” dedi.