1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İmamoğlu, Alevi vatandaşların Muharrem Matemi aşure lokmasına ortak oldu

İmamoğlu, Alevi vatandaşların Muharrem Matemi aşure lokmasına ortak oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alevi vatandaşların düzenlediği 12 günlük Muharrem Matemi sonrasında Gerip Dede Cemevi ve Kültür Merkezi’nde pişirilen aşure lokmasına katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Lokma paylaşımına İmamoğlu’nun yanı sıra DEM Parti Eş Genel Başkanları Sultan Özcan ve Tuncer Bakırhan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Parti Meclisi Üyeleri ve bazı belediye başkanları da katıldı. İmamoğlu, DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile birlikte konuşma yaptı.

İmamoğlu, aşurenin birlik ve beraberlik simgesi olduğunu vurgulayarak tüm farklılıkları bir arada yaşayabileceklerini ifade etti. Ayrıca, aşurenin bereket, dayanışma ve birlik mesajı verdiğini belirtti. Ülkenin kökenleri ve inançları farklı olsa da tarihin acılarının ve sevinçlerinin herkesi bir araya getirdiğini söyleyen İmamoğlu, bu cennet vatana herkesin sevgi ve sadakatle bağlı olduğunu dile getirdi. Ayrımcılığı kabul etmeyen İmamoğlu, herkesin eşit olduğunu ve buna saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Cemevlerinin ibadethane olduğunu vurgulayan İmamoğlu, bu konunun tartışılmaması gerektiğini dile getirdi. Alevi yurttaşlara karşı ayrımcılığın yanlış olduğunu ve herkesin inançlarına saygı duyulması gerektiğini söyledi. İmamoğlu, demokratik bir cumhuriyette herkesin inanç ve ibadetlerini özgürce yapabilmesi gerektiğini belirtti.

Geçmişte yaşanan acıları hatırlatarak, hiç kimsenin çaresiz hissetmemesi gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, toplumsal sorunların çözümü için birlikte çalışılması gerektiğini ifade etti. Haksızlıklara karşı durulması ve herkesin eşit ve adil bir şekilde yaşayabilmesi için mücadele edilmesi gerektiğini belirten İmamoğlu, ülkenin zenginliklerinden eşit şekilde faydalanılması gerektiğini söyledi.

Son olarak, Muharrem ayının birlik ve beraberliği güçlendirmesini dileyen İmamoğlu, acılar ve zulümlerin son bulması için dua etti. Tarihten bugüne yaşanan katliamların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, sevgi ve saygının artması temennisinde bulundu. İmamoğlu, çocukların ve gençlerin mutlu ve güzel bir geleceğe sahip olmalarını temenni etti ve Muharrem ayını kutladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu, Alevi vatandaşların Muharrem Matemi aşure lokmasına ortak oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin