1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İmamoğlu, Berlin’de Berlin Belediye Başkanı ile bir araya geldi – Türk-Alman dostluğu yeniden canlandı!

İmamoğlu, Berlin’de Berlin Belediye Başkanı ile bir araya geldi – Türk-Alman dostluğu yeniden canlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner ile Almanya’da bir araya geldi. İmamoğlu, 35. yıl dönümünde İstanbul-Berlin kardeş şehir anlaşmasının kutlamalarına katıldı. İmamoğlu, Berlin Belediye Başkanı Wegner tarafından karşılandı ve beraber Berlin-İstanbul topluluğundan ve Berlin Senatosu temsilcilerinden oluşan bir resepsiyona katıldı. İmamoğlu, Berlin Belediyesi Şeref Defteri’ni imzalayarak Türk-Alman dostluğuna vurgu yaptı ve iş birliğini arttırma sözü verdi.

İmamoğlu, Berlin ziyaretinin önemine vurgu yaparak, Türklerin Avrupa’da en çok bulunduğu şehirlerden biri olan Berlin ile İstanbul arasındaki ilişkilerin Türk-Alman dostluğuna önemli katkılar sağladığını belirtti. İki şehir arasında gerçekleştirilecek çalışmaların şehircilik, kültür, sanat, turizm, spor ve ticaret alanlarında başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

İmamoğlu’nun Berlin ziyaretine ilişkin Wegner, Berlin’in ve İstanbul’un 35 yıldır süregelen kardeş şehir ilişkisini vurgulayarak, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin önemine değindi. İkili, şehirler arasındaki iş birliğinin genişletilmesi ve kararlılıkla yoğunlaştırılması konusunda mutabık kaldı.

İmamoğlu, Berlin ziyareti sırasında Türk-Alman ilişkilerine ve kardeş şehir ilişkilerine vurgu yaparak, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek iş birliklerinin iki ülke ve şehir için başarılı olacağına inandığını söyledi. İmamoğlu, Berlin Belediye Başkanı Wegner’e teşekkür ederek, Türk-Alman dostluğuna ve kardeş şehir ilişkilerine verdiği destek için minnettarlığını iletti.

İmamoğlu ve Wegner, gelecekte gerçekleştirilecek etkinlikler ve iş birlikleriyle, Türk-Alman kardeş şehirler arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedefliyor. İkili, 2025 yılında bütün kardeş şehirleri İstanbul’da buluşturmayı planlıyor ve başarılı bir iş birliği dönemi geçireceklerine inanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu, Berlin’de Berlin Belediye Başkanı ile bir araya geldi – Türk-Alman dostluğu yeniden canlandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin