1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İmamoğlu CHP’deki İrsel Köreltme Planını Ortaya Çıkardı: İşte Detaylar!

İmamoğlu CHP’deki İrsel Köreltme Planını Ortaya Çıkardı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan İstanbul Planlama Ajansı (IPA), CHP Genel Merkezi’ne ‘insan kaynakları’ denetimine sokan Ekrem İmamoğlu, örgütü tekelden denetlemek için adımlar atmaya başladı. CHP kaynaklarından gelen bilgilere göre, Tüzük Kurultayı’nda genel sekreterlik makamının gücünü artıran İmamoğlu, Genel Sekreter Selin Sayek Böke’ye il ve ilçelerdeki destekçileri ve muhalif isimleri rapor etmesi yönünde bir istekte bulundu. İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen ve Kasım 2023’teki 37’nci Olağan Kurultay’ın ardından Genel Sekreter olan Böke, IPA’nın CHP Genel Merkezi’ndeki tasfiye teftişini yürüten 3 kişilik ekibi bizzat yönetme yetkisine sahipti.

İmamoğlu’nun adaylık çalışmalarını hızlandırmak amacıyla yaptığı bu hamlelerin Genel Başkan Özgür Özel’i cumhurbaşkanı adaylığı için kuşatma stratejisi olduğu belirtildi. Kaynaklar, İmamoğlu’nun artık adaylığının duyurulmasını istediğini ve Mansur Yavaş’ın bir süre susma kararı alsalar da Özgür Özel’in adaylık konusundaki vakit kazandırma taktiğine rağmen, Ekrem Bey’in adaylığını duymak istediğini ifade etti. Ankara’ya giden İmamoğlu, Mansur Yavaş ile görüşmedi ve bu durumu “Alacağım olsun” diyerek geçiştirdi. Mansur Yavaş ise gazetecilerden rahatsız olduğunu belirterek, susturulmaları gerektiğini ifade etti. Kurultay sonrası yapılan ilk MYK’da, İmamoğlu’na yakın isimlerden Mansur Yavaş’a tepki geldi.

Yeni Şafak’ın haberine göre, Imamoğlu’nun adaylık çalışmalarını hızlandırmak için yaptığı hamleler Genel Başkan Özgür Özel’i cumhurbaşkanı adaylığı için kuşatma stratejisi olduğu belirtildi. İmamoğlu, artık adaylığının duyurulmasını istiyor. Her ne kadar Mansur Yavaş adaylık noktasında bir süre susma kararı alsa da Özgür Özel de İmamoğlu’nun adaylığına dair sorulara henüz vakit var, diyerek durumu geçiştirmeye çalışsa da Ekrem Bey artık adaylığını duymak istiyor. Bunun için de dört bir koldan saldırıya geçmişe benziyor.

İmamoğlu’nun hareketleri sonrası gelen bilgiler, İmamoğlu’nun Genel Sekreter Selin Sayek Böke’ye il ve ilçelerdeki destekçileri ve muhalif isimleri rapor etmesi yönünde bir istekte bulunduğunu göstermiştir. Böke, IPA’nın CHP Genel Merkezi’ndeki tasfiye teftişi yapan ekibin başında bulunmaktadır. Özellikle İmamoğlu’nun adaylık çalışmalarını hızlandırmak için yaptığı bu hamleler, parti içinde dikkatle takip edilmektedir. Ekrem İmamoğlu’nun adaylık süreci ve parti içi politikaları yakından izlenmeye devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu CHP’deki İrsel Köreltme Planını Ortaya Çıkardı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin