1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İmamoğlu Davasında Bilirkişi Raporu İncelemesi! Kamu Zararı Çıkmadı mı?

İmamoğlu Davasında Bilirkişi Raporu İncelemesi! Kamu Zararı Çıkmadı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan 7 sanığın avukatları ile davaya müdahil İçişleri Bakanlığı avukatı hazır bulundu. Duruşmada, soruşturma ve yargılama aşamalarında alınan bilirkişi raporları arasında uyuşmazlık olması sebebiyle üçüncü bir raporun dava dosyasına girdiği tutanağa geçirildi.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre belediyelerde başkanların harcama ve ihale yetkilisi olmadığı belirtilen raporda, Eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun harcama yetkilisi olmadığı ve ihale komisyonunda görevinin bulunmadığı ifade edildi. İmamoğlu’nun ihale sürecinde talimat verdiğine dair herhangi bir delil olmadığı raporda belirtilirken, dava konusu ihalede kamu zararının olmadığı ve belediyenin kazanç sağladığı bilgisine yer verildi. Raporun son bölümünde, İmamoğlu ve diğer sanıkların kamu zararına neden olacak işlem ve eylemin tespit edilemediği belirtildi.

Sanık İmamoğlu’nun avukatları rapora katıldıklarını, İçişleri Bakanlığı avukatı ise rapora itiraz dilekçesi sunduklarını belirtti. Mahkeme, bilirkişi raporunda önceki ara kararlarda belirtilen hususlara cevap verildiğine kanaat getirerek itirazı reddetti. Duruşmayı mütalaasını hazırlamak için Cumhuriyet savcısına gönderen mahkeme, duruşmayı erteledi.

CHP’li yetkililer ve belediye başkanlarının da izlediği duruşmanın ardından CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İmamoğlu’nun 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra Beylikdüzü’ndeki tüm ihalelerin incelendiğini açıkladı.

İddianamede, 2015 yılında gerçekleşen bir ihalede İmamoğlu ve diğer sanıkların fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri iddia edildi. İddianamede, sanıkların kamu zararına neden olduğu ve ihaleye fesat karıştırdığı belirtilerek, “ihaleye fesat karıştırma” suçundan üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası istendi.

Sonuç olarak, İmamoğlu ve diğer sanıkların ihale sürecinde herhangi bir yasa ihlali veya kamu zararı oluşturacak eylemin tespit edilemediği raporlar ve duruşmalar sonucunda ortaya çıktı. Mahkeme sürecinin devam edeceği ve verilecek kararın netleşmesi için mütalaanın beklenmesi gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu Davasında Bilirkişi Raporu İncelemesi! Kamu Zararı Çıkmadı mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin