1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İmamoğlu için “Ahmak Davası” tartışması: İBB Meclisi’nde yaşanan gerginlik!

İmamoğlu için “Ahmak Davası” tartışması: İBB Meclisi’nde yaşanan gerginlik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde, Başkan Ekrem İmamoğlu hakkında süren “ahmak davası” tartışması yaşandı. Meclis oturumunda İBB CHP Grup Sekreteri Rasim Şişman, “Ekrem İmamoğlu, iktidarın karşısına çıkmaktan korktuğu liderdir. İktidar karşısına kimi aday gösterirse göstersin, olası bir seçimden galip çıkacak liderdir” şeklinde konuştu. AKP Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul da “Seçilmişlerin, seçimle iş başına gelen hiçbir siyasinin yargı yoluyla yasaklı hâle gelmesini kabul etmemiz mümkün değil” şeklinde görüş belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayı ikinci oturumu, Saraçhane’de gerçekleşti. Meclis Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında yapılan oturumda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında süren “ahmak davası” tartışması yaşandı. İBB CHP Grup Sekreteri ve aynı zamanda Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanı Rasim Şişman, İmamoğlu’nun hedefe oturtulmasının nedeninin başarılı belediyecilik ve milletten gördüğü teveccüh olduğunu belirtti.

CHP’li Meclis üyesi Tuğçe Çelik Karademir de otokratik iktidarlarda yargının siyasallaştırılmasının, bir hükmetme aracı haline geldiğini vurgulayarak, “Ekrem İmamoğlu, uydurma davalar sonucu cezalandırıp oyun dışına itebileceğiniz bir lider değildir” dedi ve ekledi: “Yargıya baskı devam ederse en büyük demokrasi mücadelesini başlatırız.”

AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ise CHP’li üyelerin eleştirilerini kabul ederek, “Milletin iradesi üzerinde hiçbir güç yoktur ve yargıya hiç kimse müdahale edemez. Tartışma programlarından artık usandık. İki konuşmacı arkadaşımın da millet iradesi, hukukun üstünlüğü, yargı ile ilgili sözlerinin hepsine katılıyorum. CHP’nin bu anlayışa gelmesini de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Gökkuş’un açıklamaları üzerine CHP grubundan, İmamoğlu davasına bakan hakimin Samsun’a tayin edildiği dile getirildi. Gökkuş da bu konuya açıklık getirerek, hakimin kararını önceden paylaşmasının hukuka aykırı olduğunu belirtti.

AKP Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul ise “Seçilmişlerin, seçimle iş başına gelen hiçbir siyasinin yargı yoluyla yasaklı hâle gelmesini kabul etmemiz mümkün değil. Bu yargı süreci sırasında acaba Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar bu sürece ne kadar müdahil oldular?” sözleriyle görüşlerini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu için “Ahmak Davası” tartışması: İBB Meclisi’nde yaşanan gerginlik!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin