1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İmamoğlu, İSO ile İBB arasındaki işbirliğini konuştu: “İstanbul’un geleceği için birlikte hareket etmeliyiz”

İmamoğlu, İSO ile İBB arasındaki işbirliğini konuştu: “İstanbul’un geleceği için birlikte hareket etmeliyiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen ‘İstanbul’un gelecek vizyonunda sanayimizin yeri, sorunlar ve çözüm önerileri’ başlıklı Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’na katıldı. Toplantıda İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen görüşmeye İSO Yönetim Kurulu Üyeleri, sanayiciler ve iş insanları da katıldı.

İmamoğlu ve Bahçıvan’ın açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. İmamoğlu, Türkiye’deki atmosfer kurumlarının uzaklaşmasına rağmen İSO’nun ilgili ve işbirliği odaklı yaklaşımını takdir etti. Ülke için önemli olan kavramların geçici unsurların yanıltıcı etkilerine kapılmadan doğru yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu, İstanbul’un nüfus yoğunluğu ve stratejik konuma dikkat çekerek, Türkiye’nin geleceği için şehrin 2050 ve 2100 vizyonlarının tartışılması gerektiğini belirtti. İstanbul’un sürdürülebilir bir şehir olması ve sorunlarının çözümü için ortak bir akıl ve işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

İmamoğlu, mega projeler ve imar rantları yerine İstanbul’un sürdürülebilirlik, direnç ve yaşanabilirlik odaklı bir plana ihtiyaç olduğunu dile getirdi. İstanbul’un karbon ve su ayak izlerinin azaltılması, sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Toplantının sonunda İmamoğlu, İstanbul’un geleceğinin tüm paydaşlar tarafından tartışılması ve kararlar alınması gerektiğini vurgulayarak, şehrin daha iyi bir yönetim ve gelecek için herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu, İSO ile İBB arasındaki işbirliğini konuştu: “İstanbul’un geleceği için birlikte hareket etmeliyiz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin