1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İmamoğlu: “Kindarlığı, öfkeyi, nefreti toplumdan def etmeliyiz!”

İmamoğlu: “Kindarlığı, öfkeyi, nefreti toplumdan def etmeliyiz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “İstanbul Turizm Fuarı”nın açılış konuşmasında İstanbul’u tarihsel, kültürel ve coğrafi anlamda “Bir dünya başkenti” olarak nitelendirdi. İmamoğlu, tanıtım ajansı toplantılarına yalnızca iki kez davet edilmesinin yanlış olduğunu belirtti. İstanbul’un yerelde kabiliyetinin arttırılması gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu, devletin gücünün 86 milyon insanından geldiğini ifade ederek her insanın kendine güvenmesi gerektiğini söyledi. Turizmin önemine vurgu yaparak turizmin huzur ve güven istediğini, bu nedenle artan şiddet olaylarının ve güvenlik sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtti. İmamoğlu, hukuk, demokrasi ve güvenli yaşamın önemine dikkat çekti.

İmamoğlu, şehirlerde alınacak tedbirlerin daha koordineli ve hızlı bir şekilde ele alınması gerektiğini önerdi. Toplumun ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dilden uzaklaşması gerektiğini vurgulayarak sevginin önemine değindi. Kindarlığın, öfkenin ve nefretin toplumun gündeminden çıkarılması gerektiğini belirten İmamoğlu, sevgi, saygı, hürmet ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Turizmi adalet, özgürlük, demokrasi, güven ve huzur olarak tanımlayan İmamoğlu, çevreye, insanlara ve doğaya saygının önemine vurgu yaptı. Bütün bunların olması durumunda memleketin turizminin kalıcı bir şekilde güçleneceğini ve en üst seviyeye ulaşacağını söyledi. İmamoğlu, turizm sektöründe Türkiye’nin daha iyi bir konuma gelebilmesi için toplumun sevgi, saygı ve kardeşlik temelinde bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu: “Kindarlığı, öfkeyi, nefreti toplumdan def etmeliyiz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin