1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İmamoğlu, LGS Birincileriyle Buluştu: “Eğitimde Fırsat Eşitliği Önemli”

İmamoğlu, LGS Birincileriyle Buluştu: “Eğitimde Fırsat Eşitliği Önemli”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alarak birinci olan İBB Başakşehir Akşemsettin Ortaokulu öğrencileri Ecrin Kaptan, Mehmet Arif Yıldız ve Ebrar Nalbant’ı ağırladı. İBB Ders Atölyeleri’nde hazırlanan ve sınavda yüzde 1’lik dilime giren 5 öğrenci ile bir araya gelen İmamoğlu, eğitim ve fırsat eşitliği konusunda sorumluluklarının olduğunu belirtti. İmamoğlu, iyi eğitimin ülkeyi ve milleti güçlendireceğine vurgu yaparak, tüm öğrencilerin başarılı olmalarını diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Başakşehir Akşemsettin Ortaokulu’ndan birinci olan öğrencileri kabul etti. Öğrencilerin hazırlandığı İBB Ders Atölyeleri’nde gerçekleşen buluşmada, 5 öğrenciye de yer verildi. İmamoğlu, öğrencilerle sohbet etmeden önce İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Barış Yıldız ve İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk’ten bilgi aldı. Başakşehir bölgesinde bulunan Akşemsettin Ortaokulu’nun 2 bin 600’den fazla öğrencisi bulunduğunu belirten Yıldız, okulun tekli eğitim veren nadir okullardan biri olduğunu kaydetti.

İmamoğlu, tüm başarılı öğrencileri tebrik ederek, kurumlarının adını taşıyan okulun başarısını kutlamak istediğini ifade etti. Eğitimin herkesin önemli bir konusu olduğunu vurgulayan İmamoğlu, eğitimde fırsat eşitliği sağlanması gerektiğini belirtti. Başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler veren İmamoğlu, LGS birincilerini ve İBB Ders Atölyeleri’nin başarılı gençlerini ödüllendirdi. Başakşehir Akşemsettin Ortaokulu, son 6 yılda LGS birincisi çıkarmasıyla dikkat çekerken, aynı yıl içinde 3 LGS birincisi çıkaran ilk devlet okulu olma özelliğine sahip.

İmamoğlu, öğrencilerle hangi okulları seçecekleri konusunda da sohbet etti ve onlara destek olacaklarını dile getirdi. Eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak ülkenin güçlenmesine katkı sağlayacaklarını belirten İmamoğlu, herkesin iyi bir eğitimi hak ettiğini ifade etti. Belediye olarak eğitim konusunda sorumluluklarının farkında olduklarını ve bu bağlamda çalışmalar yaptıklarını belirtti. İBB’nin Ders Atölyeleri ve yaz okulları gibi projelerle öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu, LGS Birincileriyle Buluştu: “Eğitimde Fırsat Eşitliği Önemli”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin