1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İmamoğlu sokak hayvanları yasa tasarısına tepkili: “Neden uygulanamaz?”

İmamoğlu sokak hayvanları yasa tasarısına tepkili: “Neden uygulanamaz?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM gündemine gelen sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından sert bir şekilde tepki gösterdi. İmamoğlu, tasarının neden uygulanamayacağı konusunda gerekçelerini sıraladı.

Mevcut yasaların bile yeterince uygulanmadığına dikkat çeken İmamoğlu, ilgili bakanlıkların konuya gereken desteği vermediğini belirtti. Ayrıca, sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yapılan genel uygulamaların etkisiz olabileceğini söyledi. İmamoğlu, hayvan ve insan refahının sağlandığı başarılı örneklerin bulunduğuna vurgu yaparak, bu modelin daha geniş kapsamda uygulanması gerektiğini ifade etti.

Sahiplendirme çalışmalarının yetersizliğine de değinen İmamoğlu, başarılı örnekler olmasına rağmen sistematik bir teşvik çalışmasının yapılmadığını belirtti. Ayrıca, yasa tasarısında belirlenen süre içinde sokak hayvanlarının barınaklara toplanmasının imkansız olduğunu savundu. Bu tür toplamaların popülasyonu artırabileceğine ve biyolojik dengeyi bozabileceğine dikkat çekti.

İmamoğlu, illegal evcil hayvan satışının denetim altına alınmadığını, yerel yönetimlerin gerekli çalışmaları yapmadığını ve bakanlığın müdahale etmediğini dile getirdi. Ayrıca, yeni yasa tasarısının uygulanması için gereken bütçenin çok daha fazla olacağını ve vicdanlarda derin bir tahribata neden olacağını belirtti.

Çözüm önerilerini sıralayan İmamoğlu, ortak akıl ve uygulanabilir yasa hazırlığı gerektiğini belirtti. Ayrıca, sosyal olarak uyum sağlamış hayvanların bakımının yapılması, aşılanması, kısırlaştırılması ve sahiplenilmesinin temel bir adım olduğunu ifade etti. Sorun yaşanan bölgelere özgü çözümler üretilmesi gerektiğini ve bakanlığın bu sürece dahil olması gerektiğini vurguladı. Son olarak, insanlık ve canlılığa yakışan uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, sokak hayvanlarıyla ilgili kalıcı çözümlerin önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu sokak hayvanları yasa tasarısına tepkili: “Neden uygulanamaz?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin