1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İmamoğlu: “TUSAŞ’a Yapılan Saldırı Milletimize Yapılmış Bir Saldırıdır!” – Terör Saldırısına İlginç Açıklama

İmamoğlu: “TUSAŞ’a Yapılan Saldırı Milletimize Yapılmış Bir Saldırıdır!” – Terör Saldırısına İlginç Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, TUSAŞ’a gerçekleşen terör saldırısı hakkında, “Özellikle savunma sanayine yapılan bu saldırı milletimize yapılmış bir saldırıdır” dedi. İmamoğlu, SAHA EXPO’da düzenlenen Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda TUSAŞ standını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu da İmamoğlu’na eşlik etti. Fuarda, TUSAŞ standında bulunan İmamoğlu, yetkililerle bir görüşme yaptıktan sonra şu açıklamayı yaptı: “Dayanışma ve duygu ortaklığı Türk milletinin en büyük gücüdür. Bugün hain ve terör saldırısında kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ülke olarak birlik ve beraberliğimizi korumak, teröre karşı birlikte mücadele etmek en büyük sorumluluğumuzdur. Hain saldırıların üstesinden, milletçe kenetlenerek geleceğiz.”

İmamoğlu, savunma sanayinin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “Hain terör saldırısı milletimize yapılmış bir saldırıdır. Bu kurumların daha özenle korunması, güvenliğinin sağlanması gerekmektedir.” sözlerine yer verdi. Fuardaki stand ziyaretinde, Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” sözünü hatırlatan İmamoğlu, ülkenin bağımsızlığının teminatı olan kurumların gelişmesi ve korunmasının önemine dikkat çekti.

Ankara’da TUSAŞ’a gerçekleşen terör saldırısında, 5 kişinin şehit olduğunu ve 22 kişinin yaralandığını duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının büyük ihtimalle PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise saldırıyı PKK’lılara hak ettikleri cezayı verdikleri şeklinde açıklamalarda bulundu.

Saldırı sonrası siyasilerden gelen tepkilerde, teröre karşı birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı. HDP eski lideri Selahattin Demirtaş, “Öcalan bir inisiyatif alırsa tüm gücümüzle arkasında olacağız” mesajını iletti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise, “Hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır” ifadelerini kullandı. Siyasetçiler, teröre karşı birlik içinde olunması gerektiğini vurguladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu: “TUSAŞ’a Yapılan Saldırı Milletimize Yapılmış Bir Saldırıdır!” – Terör Saldırısına İlginç Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin