1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İmamoğlu, Yeşil İstanbul Vizyonunu Açıkladı: Çevre Dostu Projelerle İstanbul Yeşiliyle Buluşuyor!

İmamoğlu, Yeşil İstanbul Vizyonunu Açıkladı: Çevre Dostu Projelerle İstanbul Yeşiliyle Buluşuyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy ve Maltepe ilçeleri arasında yer alan Bostancı Metro İstasyonu çevresindeki düzenlemeleri, Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi 1. Etap ve Ediz Hun Kaktüs Evi’nin toplu açılışını gerçekleştirdi. İmamoğlu, şehri güzel, yaşanabilir, yeşil ve yaşam kalitesi yüksek bir yer haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, çevrenin korunmasına önem verdiklerini ve sürdürülebilir kent çalışmalarına öncelik verdiklerini vurguladı. İmamoğlu, yeşil alanların artırılması ve şehrin dayanıklı hale gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Başkan İmamoğlu, önceki dönemde verdikleri sözleri tuttuklarını ve İstanbul’a 13 milyon 225 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırdıklarını belirtti. Kent ormanlarının ve yaşam vadilerinin sayısını artırdıklarını söyleyen İmamoğlu, halkın kullanımına açık yeşil alanlar oluşturmanın önemine değindi. İstanbul’un dere yataklarını düzenleyerek vatandaşların rekreatif alanlara dönüştürdüklerini dile getirdi.

İmamoğlu, Bostancı Metro İstasyonu’nun altında inşa ettikleri kapalı otoparkın 3 ay içinde hizmete gireceğini ve vatandaşlara kolaylık sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, toplu açılış kapsamında Ediz Hun Kaktüs Evi’nin açılışını da gerçekleştirdiklerini ve çocuklar için eğitici bir müze oluşturulduğunu ifade etti.

Öte yandan, İmamoğlu, yeşil alanları betona ve ranta kurban etmeyeceklerini, insanların kullanımına açacaklarını söyledi. İmamoğlu, şehrin herkes için mutlu ve huzurlu bir yer olmasını arzuladığını ve toplumun bütünsel olarak uyum içinde olması gerektiğini vurguladı. Sanatın ve kültürel etkinliklerin toplumsal vicdanı güçlendireceğini ve şehrin yaşam kalitesini artıracağını ifade etti.

Toplu açılışa, Ediz ve Berna Hun, CHP Parti Meclisi üyeleri, ilçe belediye başkanları ve diğer yerel yöneticiler de katıldı. İstanbul’un yeşil alanlarını artırmak ve yaşam kalitesini yükseltmek için yapılan açılışlar, şehre değer katan ve halkın kullanımına açık olan projeler olarak dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu, Yeşil İstanbul Vizyonunu Açıkladı: Çevre Dostu Projelerle İstanbul Yeşiliyle Buluşuyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin