1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İmamoğlu’dan Roma Gezisi Açıklaması: “Kritik Yorumlar Ardı Arkasına”

İmamoğlu’dan Roma Gezisi Açıklaması: “Kritik Yorumlar Ardı Arkasına”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Roma gezisiyle ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve lüks harcama eleştirilerine Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyesi Seçimleri” toplantısı öncesinde cevap verdi.

İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın yorumu ilginç.” dedi. “2027 Avrupa Oyunları, İstanbul’un çoklu bir spor organizasyonunda yer alacağı bir organizasyon. Çok önemsiyoruz. Çok güçlü bir iş yapmak istiyoruz. 2027’deki bu organizasyon, aynı zamanda 2036 Olimpiyat Oyunlarına adaylığının önemini vurguluyor. Aynı zamanda 2027 Avrupa Oyunları, 2028’de Los Angeles’ta yapılacak olimpiyatlar öncesinde de kotaların en fazla elde edileceği yarışma olacak. Dolayısıyla hem o döneme dönük bu kapsamlı organizasyonlar çok değerli. İstanbul’da ilk defa böyle çoklu organizasyonları hazırlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“ŞARABA NASIL BAĞLADI ANLAMADIM”

İmamoğlu, “Öncelikle sayın Cumhurbaşkanına buradan bilgi vereyim” diyerek şunları söyledi: “2027 Avrupa Oyunları’nın protokolünü imzalamak için gittik. Ve Avrupa Olimpiyat Oyunları Komite Başkanı ile çok önemli bir tören düzenledik. Evet, bazı gazeteciler bize eşlik etti. Bu tarihi olaya hem şahitlik yaptılar hem de bunun kamuoyu tarafından duyulmasını sağladılar. Sayın Cumhurbaşkanı 2027  Avrupa Oyunları’nı, İtalya’yı, Roma’yı şaraba nasıl bağladı anlamadım. Ama muhtemelen kendisine bilgi veren kim ise İtalya ve Roma deyince aklına şarap geliyor tahmin ediyorum. Biz günün sonunda biz 2027 Avrupa Oyunları için oradaydık. 2027 Avrupa Oyunları’na sayın Cumhurbaşkanı’nı da şimdiden davet etmiş olayım.”

“ETİK ELEŞTİRİLERİ DİNLİYORUZ”

İmamoğlu’na Cumhurbaşkanı’nın açıklaması dışında Roma seyahatine götürülen gazetecilerin masraflarının İBB tarafından karşılanmasıyla ilgili lüks harcama eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, İmamoğlu şu şekilde yanıtladı: “Gazetecileri davet etmemiz kadar doğal bir şey yok. İBB’nin kendi bütçesiyle gazetecileri getirdiğimiz bir organizasyon yaptık. Avrupa Oyunları, İstanbul tarihinde ilk kez yapılıyor. Bunun yadırganacak bir tarafı yok. Etik kurallar üzerinden eleştirileri dinliyoruz. Bir eksiğimiz varsa bakarız, bir sonrakinde yapmayız. Bunu yüzlerce kez yapan ahalinin temsilcilerinin buna dönüp haberler yapması ve eleştirilerini de enteresan bir biçimde izliyorum. Biz 6 yıla yakın zaman dilimi içinde ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirdik.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu’dan Roma Gezisi Açıklaması: “Kritik Yorumlar Ardı Arkasına”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin