1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İmamoğlu’nun “ahmak davası” ifadesine tepki: CHP kaybetmeye mahkum mu?

İmamoğlu’nun “ahmak davası” ifadesine tepki: CHP kaybetmeye mahkum mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkent Ankara’da düzenlenen bir basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Gazeteci ve yazar Murat Yetkin, İmamoğlu’nun sözlerine “ahmak davası” olarak yaklaşarak, CHP’nin istinaf kampanyasına hazırlanmasının gereksiz olduğunu belirtti. Yetkin, İmamoğlu’nun seçimleri kaybetmesi durumunda muhalefetin de kaybedeceğini vurguladı.

İmamoğlu’nun, “Önümüzde seçimi kazanacak bir iktidar yok, kaybedilirse muhalefet olarak biz kaybederiz” sözlerini yorumlayan Yetkin, “İmamoğlu’nun açıkça söylemeden CHP’nin ‘bugünkü görünümüyle bir sonraki seçimi de kaybeder’ demek istiyordu” ifadesini kullandı.

Yetkin, YetkinReport’ta yayımlanan yazısında, “Adaylığın iki boyutu var. Biri Cumhurbaşkanlığı, diğeri de CHP Genel Başkanlığı adaylığı. Yavaş için ikincisi zor; CHP üyesi olsa da CHP teşkilatından gelmediği için” şeklinde yazdı.

Ek olarak, İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanı olması durumunda istinaf mahkemesinin hapis ve siyaset yasağı cezasını onaylamasına engel olacağına dair söylemleri de eleştiren Yetkin, Erdoğan’ı hapse girdiğinde daha da popüler hale geleceğini düşünmenin yanlış olduğunu vurguladı.

Son olarak, Ahmet Ümit’in yeni kitabı hakkında yaptığı açıklamalar da medyada geniş yankı buldu. Ümit, “Artık ciğerim yanıyor, ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nı yazmak zorundaydım!” ifadesiyle kitabını tanıttı ve okurlardan büyük ilgi gördü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu’nun “ahmak davası” ifadesine tepki: CHP kaybetmeye mahkum mu?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin