1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İmamoğlu’nun Erzurum Ziyaretinde Yaşanan Olaylar: 28 Sanığa Hapis Cezası!

İmamoğlu’nun Erzurum Ziyaretinde Yaşanan Olaylar: 28 Sanığa Hapis Cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’da 7 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen halk buluşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yaşanan olaylarla ilgili olarak 28 sanık mahkemeye çıktı. Sanıklar kasten yaralama suçundan yargılandı ve 5 ay 26 gün hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmaya tutuksuz sanıklardan bazıları ve taraf avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısının talebine karşı, sanıkların avukatları savunma yaparken, İmamoğlu’nun avukatı Mustafa Aşık, sanıkların faillerinin tespit edilmediğini ancak kamera kayıtlarının olaya karışan kişileri belirlediğini belirtti. Aşık, olayın merkezi bir yönlendirme sonucu meydana geldiğini iddia ederek, sanıklar arasında birlik olduğuna dair deliller olduğunu savundu. Organizasyona ilişkin emarelerin bulunduğunu belirten Aşık, kovuşturmanın genişletilmesini ve faillerin tespit edilmesi için bilirkişi raporu alınmasını talep etti.

Diğer bir avukat olan Serkan Güner ise dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesi talebini yeniledi. Güner, eylemin salt bir yaralama olarak değil, demokrasiye yapılan bir saldırı olarak ele alınması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Sanıkların nerde toplandığı ve nasıl harekete geçtiklerinin belirlenmesi gerektiğini savunan Güner, geriye yönelik HTS kayıtlarının araştırılması gerektiğini söyledi.

Sanıkların son sözleri alındığında beraatlerini talep ettikleri öğrenildi. Mahkeme, 28 sanık hakkında kasten yaralama suçundan 5 ay 26 gün hapis cezası verdi. Bazı sanıklar için Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması uygulanırken, bazılarının cezaları ise ertelenmedi. Mahkeme, olaylarda atılan malzemeleri silah olarak kabul etti ve bu doğrultuda karar verdi. davada verilen kararın ardından sanıklar cezalarını infaz edeceklerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu’nun Erzurum Ziyaretinde Yaşanan Olaylar: 28 Sanığa Hapis Cezası!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin