1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İmamoğlu’nun İç Savaşı: CHP’de Kim Yol Arkadaşı, Kim Değil?

İmamoğlu’nun İç Savaşı: CHP’de Kim Yol Arkadaşı, Kim Değil?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’de uzun zamandır devam eden gerginlik, tüzük kurultayında yaşanan tartışma sonrasında tırmanarak karşılıklı atışmalara dönüştü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı bir konuşmada isim vermeden parti içinde açıkça eleştiri yaparak “Zaman, aynı mekanda siyaset yapan insanların ‘Sen benim yol arkadaşım değilsin’ deme zamanı değildir.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun bu sözleri kime yönelik olduğu merak konusu oldu. Kimi yorumcular, sözlerin Mansur Yavaş’a gönderme olduğunu düşünürken, Cumhuriyet Gazetesi ise bu sözlerin eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapıldığını iddia etti. Gazete, İmamoğlu’nun sözlerini isim vermeden Kılıçdaroğlu’na söylediğini haberleştirdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, seçimlere 4 yıl varken cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Yavaş, CHP’nin tüzük kurultayında İmamoğlu’nu eleştirmiş ve gerilim yaşanmıştı. Mansur Yavaş, konuşmasının ardından çıkarak planlanmayan bir konuşma yapmak zorunda kaldığını ve bunun uygun olmadığını belirterek tepki gösterdi.

Gazeteci Abdülkadir Selvi ise CHP içinde yaşanan gerginliği geçtiğimiz ay bir yazısında dile getirmişti. Selvi, İmamoğlu ve Yavaş arasında geçen bir telefon görüşmesini aktararak, Mansur Yavaş’ın İmamoğlu’na terbiyesizlik ettiğini söylediğini paylaşmıştı. Bu durumun ardından tartışmalar artarken Mansur Yavaş, mesafeli bir tutum sergilemişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise geçtiğimiz ay katıldığı bir televizyon programında cumhurbaşkanlığı adayı olmayacağını net bir şekilde dile getirmişti. Özel, CHP’yi iktidar yapmayı ve genel başkan olmayı hedeflediğini ifade ederek, cumhurbaşkanlığı adaylığını reddettiğini belirtmişti.

Sonuç olarak, CHP içindeki gerginlik ve tartışmalar devam ederken, önemli isimler arasındaki gerilim dikkat çekmeye devam ediyor. Parti içinde yaşanan çekişmeler ve açıklamalar, önümüzdeki dönemde nasıl bir şekil alacak, merak konusu olmaya devam ediyor. Taraflar arasındaki ilişkilerin nasıl bir seyir izleyeceği ve bu durumun partiye etkisi ise yakından takip edilmeye devam edilecek konular arasında bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu’nun İç Savaşı: CHP’de Kim Yol Arkadaşı, Kim Değil?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin