1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İMAMOĞLU’NUN İSTANBUL’A BÜYÜK İHANETİ! İBB BORCU PATLADI, CHP’LİLERE MİLYARLAR AKITILDI!

İMAMOĞLU’NUN İSTANBUL’A BÜYÜK İHANETİ! İBB BORCU PATLADI, CHP’LİLERE MİLYARLAR AKITILDI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildikten sonra mega kenti ihmal etti. İETT otobüslerinin çalışmaması, merdivenlerin yürümemesi, trafik sıkıntısı gibi birçok sorunla karşı karşıya kalan İstanbul, İmamoğlu’nun yönetiminde zor günler yaşadı.

İmamoğlu’nun vatandaş için harcaması gereken İBB bütçesini CHP’li isimlere ve siyasi emellerine yönlendirdiği ortaya çıktı. AK Parti’nin projelerini kendi projesi gibi göstermeye çalışan İmamoğlu’nun yönetimi altında İBB’nin 2018’de 26,7 milyar TL olan borcunun 2023’te 150,8 milyar TL’ye yükseldiği belirlendi.

Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya fenomenlerine ödenen rakamlar, İBB bütçesinin tanıtım ve duyuru hizmetlerine harcanması gibi ayrıntılar, belediyenin mali durumunu daha da zora soktu. 2023 verilerine göre, sadece tanıtım ve duyuru hizmetleri için 553,8 milyon TL harcandığı öne çıktı.

İETT’nin İstanbul trafiğindeki önemine rağmen yanlış yönetildiği ve bakımsız bırakıldığı da ortaya çıktı. İETT’nin 2023 bütçesinde akla zarar rakamların yer aldığı ve CHP’li isimlere verilen ihalelerin önemli bir bölümünü oluşturduğu belirtildi.

İETT’nin CHP’li Milletvekili Özgür Karabat’ın işlettiği şirkete verdiği ihaleler, aynı şekilde CHP’li Meclis Üyesi Umut Şenol’un yönetim kurulu üyesi olduğu şirkete verilen ihale, belediye kanunlarına aykırı olmasına rağmen gerçekleşti. Bu durum, İmamoğlu yönetimi altındaki belediyenin ne denli kaynak israfı yaptığını gözler önüne serdi.

İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki yanlış yönetim ve israflar, İstanbul’u daha da kötü bir duruma sürükledi. Vatandaşların beklentilerini karşılamak yerine siyasi emelleri için kaynak israfına giden İmamoğlu’nun yönetiminde İstanbul’un sorunlarının çözümünde gerileme yaşandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İMAMOĞLU’NUN İSTANBUL’A BÜYÜK İHANETİ! İBB BORCU PATLADI, CHP’LİLERE MİLYARLAR AKITILDI!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin