1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İncel: Kadın Düşmanlığının Hayaleti Semih Çelik’in İzinde!

İncel: Kadın Düşmanlığının Hayaleti Semih Çelik’in İzinde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Semih Çelik’in işlediği vahşi cinayetler, ülkenin gündemini sarsmış durumda. Polis, Çelik’in evinde ve elektronik cihazlarında yaptığı aramalarda, Çelik’in yazdığı mesajlar ve ziyaret ettiği internet sitelerine ulaştı. Yapılan incelemeler sonucunda, Semih Çelik’in kendisini ‘incel’ olarak tanımlayan, kadın düşmanı ve aşırı sağcı ideolojilere sahip bir alt kültürün üyesi olduğu belirlendi. İncel olarak bilinen bu grup, kara bir izolasyona sürüklenmiş ‘öfkeli, yalnız adamları’ bir araya getiriyor.

İnceller, kendilerini ‘çirkin, zihinsel özürlü, fakir, başarısız’ olarak tanımlayarak hayatları boyunca eş bulamayacaklarını düşünüyorlar. Bu durum onları toplumdan izole bir hale getiriyor ve toplumun kendilerini başarısızlığa ittiğini savunuyorlar. Kadınları suçlayan ve nefret dolu düşüncelere sahip olan inceller, insan ilişkilerini sadece kendi mağduriyetleri üzerinden değerlendiriyorlar.

İncel kültürünün belirgin isimlerinden biri de ABD’li Elliot Rodgers. 2014 yılında silahlı saldırı düzenleyen Rodgers, olaydan önce ev arkadaşlarını öldürmüş ve daha sonra okuluna saldırarak 4 kişiyi daha öldürmüş ve intihar etmişti. Rodgers, kadınları ve ailesini suçlayan bir manifesto yayınlamış ve inceller arasında bir kahraman olarak görülmüştü. Bu tür olaylar, incel grubunu radikalleştirmekte ve kendilerine ait bir hayat görüşü oluşturmaktadır.

ABD’deki neo-nazi grupları da incelleri bünyesinde barındırıyor ve saldırılarda bulunan bireylerin incel terimlerini sıklıkla kullandıkları tespit edilmiştir. Bu durum, incel grubunun radikalleşme sürecinde neo-nazi grupları ile ortak noktaları olduğunu göstermektedir. Bu örgütsüz grup, dünya genelinde farklı ülkelerde ve internet platformlarında varlığını sürdürmektedir. FBI ve Europol gibi kuruluşlar da incelleri tehlikeli gruplar arasında değerlendirmekte ve takip etmektedir. Bu durum, incel kültürünün ciddi bir tehdit oluşturduğunu göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İncel: Kadın Düşmanlığının Hayaleti Semih Çelik’in İzinde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin