1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İngiltere Başbakanı: “Sosyal Medya Şirketleri Hukuken Sorumlu Olmalıdır”

İngiltere Başbakanı: “Sosyal Medya Şirketleri Hukuken Sorumlu Olmalıdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülkesinde aşırı sağcı şiddet olaylarının sosyal medya platformları tarafından kışkırtıldığını belirtti. Ülkede yaşanan şiddet olaylarının, özellikle Southport kentinde 3 çocuğun öldürüldüğü bıçaklı saldırının ardından arttığı biliniyor. Starmer, aşırı sağcı grupların camilere saldırıları ve Nazi selamı vermesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, toplumu bir arada tutma ve güvenliği sağlama konusundaki kararlılığını dile getirdi.

Başbakan Starmer, gerçekleştirdiği basın toplantısında aşırı sağcıların protesto gösterisi yapmak yerine suç işlediğini, bu nedenle polisin bu olaylara daha etkin müdahale edeceğini belirtti. Ayrıca, sosyal medya platformlarını da uyararak şiddetin internet ortamında körüklendiğini ve bunun bir suç olduğunu ifade etti. Starmer, şiddet olaylarına karşı polisin yeni düzenlemeler getireceğini ve sosyal medya şirketlerinin de hukuka saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

Müslüman toplumunun güvende hissetmediği endişelerine de değinen Starmer, güvenliği sağlamak için gerekli adımların atılacağını söyledi. Aşırı sağcıların şiddet eğilimli olduğunu ve toplumu kutuplaştırmaya çalıştığını belirten Starmer, bu tür olaylara etkin bir şekilde yanıt verileceğini ifade etti. Ayrıca, internet üzerinden şiddeti övmenin suç olduğunu ve sosyal medya platformlarının daha dengeili bir şekilde hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Son günlerde yaşanan olayların temelinde, Cardiff doğumlu 17 yaşındaki bir erkek olan Axel Muganwa Rudakubana’nın bıçaklı saldırısının etkisi olduğu biliniyor. Saldırganın 3 çocuğu öldürmek ve 10 kişiyi yaralamak gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıya olduğu öğrenildi. Sürecin, 25 Ekim’de Liverpool Ceza Mahkemesindeki duruşmasıyla devam edeceği belirtiliyor.Ülkede aşırı sağcı grupların gerçekleştirdiği eylemlerin ardı arkası kesilmiyor. Aşırı sağcılar, Müslüman ve göçmenlere karşı nefretlerini dile getirmek için olayları provoke ederek, ülke genelinde şiddet olayları gerçekleştiriyorlar. Polis, bu gruplarla çatışmalar yaşarken, çok sayıda eylemciyi gözaltına almış durumda. Aşırı sağcıların gelecek günlerde de eylemlerine devam edeceği açıklanmış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere Başbakanı: “Sosyal Medya Şirketleri Hukuken Sorumlu Olmalıdır”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin