1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İngiltere’de Yükselen Aşırı Sağ Endişe Verici Bulundu!

İngiltere’de Yükselen Aşırı Sağ Endişe Verici Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de yapılan bir anket, halkın aşırı sağın yükselişinden endişe duyduğunu gösterdi. Ipsos araştırma şirketi, 16-75 yaş arası 1100 katılımcıyla 9-12 Ağustos tarihleri arasında “Bölünmüş Britanya” adlı bir anket gerçekleştirdi. Ankete katılanların yüzde 85’i ülkede bir ayrışma olduğunu belirtirken, yüzde 84’ü kamu hizmetlerinin, yüzde 83’ü ise İngiltere ekonomisinin endişe verici seviyede olduğunu düşündü.

Ülkede temmuz sonunda başlayan aşırı sağcı şiddet olayları sonrasında yapılan ankete göre katılımcıların yüzde 73’ü, aşırı sağın yükselişinin endişe verici olduğunu ifade etti. Bu oran mart ayına göre 11 puan artış gösterdi. Ayrıca aşırı solun yükselişinden endişelenlerin oranı da yüzde 59 oldu. Katılımcıların yüzde 84’ü, şiddet olaylarının yaşandığı bölgelerdeki halkın güvenliğinden endişe duyduklarını belirtti.

Halkın yüzde 57’si aşırı sağcı olayları ele almakta polisin başarılı olduğunu düşünürken, Başbakan Keir Starmer’ı başarılı bulanların oranı yüzde 39, İçişleri Bakanı Yvette Cooper’ı başarılı bulanların oranı yüzde 30, politikacıları başarılı bulanların oranı ise yüzde 21 olarak belirlendi. Aşırı sağcı şiddet olaylarına karşı başarılı olduğu düşünülen Muhafazakar Parti lideri Rishi Sunak’ın oranı yüzde 13, Reform UK Partisi lideri Nigel Farage’ın oranı ise yüzde 21 oldu. Sosyal medya şirketlerinin olayları ele almadaki başarısızlığı da halk arasında yüzde 60 gibi oldukça yüksek bir oranda görülmüştür.

Anket sonuçlarına göre, halkın yarısı siyasi görüş farklılıklarının toplumu ayrıştırdığını düşünmektedir. Suçların ve antisosyal davranışların büyük bir problem olduğunu ifade edenlerin oranı yüzde 86’ya ulaşırken, kadınların yüzde 55’i ve erkeklerin yüzde 42’si suç kurbanı olma endişesi taşıdıklarını belirtti. Ayrıca, insanların siyasi görüşlerindeki farklılıkların toplum için tehlikeli olabileceği konusundaki endişe oranı da artmış ve bu durum yüzde 51 olarak yansımıştır. Katılımcıların yüzde 73’ü ülkede demokrasinin durumundan, yüzde 74’ü ise dini aşırıcılıktan endişeli olduklarını dile getirmişlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’de Yükselen Aşırı Sağ Endişe Verici Bulundu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin