1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İngiltere’deki Ceza Evlerindeki Aşırı Doluluk Sorununa Estonya Çözümü!

İngiltere’deki Ceza Evlerindeki Aşırı Doluluk Sorununa Estonya Çözümü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’deki hapishanelerin aşırı doluluğunu hafifletmek amacıyla, hükümet Estonya’ya mahkumları göndermeye karar verdi. İngiltere Adalet Bakanı Shabana Mahmood ve Estonyalı mevkidaşı Pakosta, bu konuyu Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi toplantısında görüşecek. Eğer Estonya parlamentosu bu konuda olumlu karar verirse, İngiltere’deki mahkumların Estonya’ya gönderilmesi süreci başlayacak.

İngiltere ve Galler’deki hapishanelerin doluluk oranı nedeniyle, hükümet bu radikal kararı almıştır. Geçtiğimiz ay, erkek hapishanelerinde neredeyse hiç boş hücre kalmadığı açıklandı ve sadece 83 boş hücre bulunmaktadır. Birleşik Krallık cezaevi nüfusunun 2027 yılına kadar 89 binden 93 bin 100 ila 106 bin 300 aralığına yükseleceği tahmin edilmektedir. Bu durum da hapishane doluluk sorununu daha da artırmaktadır.

Mahkumların Estonya’ya gönderilmesi önerisi ilk olarak geçen yıl Muhafazakar Parti konferansında dile getirilmiş ancak maliyet endişesiyle reddedilmiştir. Ancak şu anda İşçi Partisi yetkilileri tarafından tekrar gözden geçirilen bir konu haline gelmiştir. Daha önce Norveç ve Belçika’nın Hollanda’dan cezaevi alanı kiraladığı bilinmektedir. Estonya’da bir mahkumun yıllık bakım maliyetinin 10 ile 20 bin sterlin arasında olması beklenirken, İngiltere ve Galler’de bir mahkumu barındırmanın maliyeti yaklaşık 50 bin sterlin olarak belirlenmiştir.

Ancak bu sürecin maliyetlerinin artması ve düzenlenmesi gereken ayrıntıların olduğu da unutulmamalıdır. Müzakerelerin, ülkeler arasında prim uygulanması ve uçuş maliyetleri gibi ekstra masraflara yol açabileceği öngörülmektedir. Ayrıca mahkumların ailelerinin ziyaret masraflarının nasıl karşılanacağı da belirsizliğini korumaktadır. Bu konuda gelecek dönemde yapılacak görüşmeler ve kararlar, sürecin nasıl ilerleyeceğini belirleyecektir. Öte yandan, bu kararın hapishane doluluk sorununu nasıl etkileyeceği ve gelecekteki cezaevi politikalarını nasıl şekillendireceği merak konusudur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’deki Ceza Evlerindeki Aşırı Doluluk Sorununa Estonya Çözümü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin