1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İngiltere’den İspanya’ya Turistlere Sorumluluk Hatırlatması: “Biz Burada Misafiriz!”

İngiltere’den İspanya’ya Turistlere Sorumluluk Hatırlatması: “Biz Burada Misafiriz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’nin İspanya Büyükelçisi Hugh Elliott, içki bağımlısı turistlere uygulanan kısıtlamalar dolayısıyla İngiliz tatilcileri sorumlu davranmaya çağırdı. Elliott, Mayorka’daki Cavia’ya yaptığı ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, turistlere “Hepimizin istediği şey sorumluluktur. Tatillerde hepimiz iyi vakit geçirmek isteriz, öyle değil mi? Özellikle gençler ister.” dedi. Elliott, İngiliz turistlerin parti tesislerinde geçirdikleri süre boyunca misafir olduklarını hatırlamaları gerektiğinin altını çizdi.

İngiltere’nin İspanya’daki Mayorka adasındaki tatil beldesi Magaluf ile ilgili uyarı, alkollü içecek satan dükkanların gece boyunca kapatılması ve alkol tüketirken yakalananlara bin 300 sterline varan para cezaları uygulanmasına ilişkin kararın ardından geldi. Büyükelçi Elliott, konuşmasında “biz yabancılar burada, İspanya’da, Calvia’da misafiriz. Nasıl iyi vakit geçireceğimizi bilmeliyiz.” şeklinde ifadeler kullandı. Bu adımla, sarhoş turistlerin neden olduğu olumsuz görüntülere son vermek istediklerini belirtti.

İngiltere’den gelen bu uyarıların sebebi, Mayorka’daki Magaluf beldesinde yaşanan alkollü turist olaylarına çözüm bulmaktı. Dükkanların gece boyunca kapatılması ve alkol alanlara para cezaları verilmesi gibi tedbirler alınarak, turistlerin daha sorumlu davranmaları sağlanmaya çalışılıyor. İngiltere’nin turistlerine yönelik bu uyarı, Kraliyet mahkemelerinin de dikkate aldığı bir konu oldu.

İngiliz turistlere yapılan bu uyarı, turistlerin bulundukları ülkelerde nasıl davranması gerektiğini hatırlatan bir mesaj niteliğindeydi. Elliott, “Sorumluluk neyle ilgili olduğunu anlamakla ilgili bir mesele. Misafir olarak sorumluluk… Çünkü biz yabancılar burada, İspanya’da ve Calvia’da misafiriz.” diyerek turistlerin bilinçli ve saygılı davranması gerektiğini vurguladı. Bu önlemler en az Aralık 2027’ye kadar yürürlükte olacak.

Magaluf beldesindeki turizm alanındaki bu tedbirler, turistlerin daha saygılı ve sorumlu davranmalarını teşvik etmek amacıyla alınmıştır. İngiliz Büyükelçi Elliott, tatile giden turistlerin içki tüketimine ve genel davranışlarına daha dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Bu uyarılar, turistlerin tatil yaptıkları ülkelerde ve bölgelerde yaşayan insanlara saygı göstermelerini sağlamak için yapılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’den İspanya’ya Turistlere Sorumluluk Hatırlatması: “Biz Burada Misafiriz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin