1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İngiltere’nin Yeni Maliye Bakanı Kırmızı Alarm Verdi: “İkinci Dünya Savaşı Sonrası En Kötü Koşulları Miras Alıyoruz!”

İngiltere’nin Yeni Maliye Bakanı Kırmızı Alarm Verdi: “İkinci Dünya Savaşı Sonrası En Kötü Koşulları Miras Alıyoruz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Maliye Bakanı Rachel Reeves, İngiltere’nin yeni İşçi Partisi hükümetinin önceki Muhafazakârlar döneminde yapılan harcamaları incelemek için talimat verdi. Reeves, ülkenin “ikinci dünya savaşından bu yana en kötü koşulları” devraldığını belirtti. Hazine yetkililerine, harcama mirasının durumuna ilişkin bir değerlendirme sunmaları talimatını veren Reeves, 14 yıllık ekonomik sorumsuzluk ve kaosun mirasıyla karşı karşıya olduklarını vurguladı.

Reeves’in görevindeki ilk önemli konuşmasında, büyümeye öncelik verme, konut inşası ve karadaki rüzgar çiftliklerinin önündeki engelleri kaldırma sözü verdi. Hazine tarafından yapılacak analiz ise parlamentonun yaz tatiline girmeden yayınlanacak. Reeves, son 72 saat içinde yaşananları göz önünde bulundurarak, hangi parti kazanırsa kazansın genel seçimlerin ardından en kötü koşulların miras alınacağı uyarısını teyit etti.

Seçim kampanyası sırasında Muhafazakârlar, İşçi Partisi’nin sürpriz vergi artışları getireceği iddiasında bulunmuştu. Reeves’in inceleme kararı ise bu vergi artışlarına gerekçe olabileceği endişesini dile getirdi. Geçtiğimiz hafta yaşanan İşçi Partisi zaferinin ardından atanan Reeves, hükümetin önümüzdeki beş yıl içinde 1,5 milyon yeni konut inşa etme hedefini tekrarladı.

Hükümet ayrıca büyük şehirleri çevreleyen yeşil kuşağın sınırlarını gözden geçirecek ve korunan ancak düşük kaliteli olan alanlarda daha fazla inşaat yapılmasına izin verecek. Reeves’in önümüzdeki dönemde öncelik verdiği konular arasında konut inşaatı, büyüme ve yeşil enerji kaynaklarının kullanımı bulunuyor. Yapılan incelemenin sonuçlarına göre hükümet, ekonomik mirası ve vergi politikalarını belirleyecek yeni adımlar atabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’nin Yeni Maliye Bakanı Kırmızı Alarm Verdi: “İkinci Dünya Savaşı Sonrası En Kötü Koşulları Miras Alıyoruz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin