1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İngiltere’nin Zenginleri Ülkeyi Terk Ediyor: Vergi Değişikliği Panik Yarattı!

İngiltere’nin Zenginleri Ülkeyi Terk Ediyor: Vergi Değişikliği Panik Yarattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’nin yabancı zenginlerden aldığı vergide değişiklik planlaması, birçok varlıklı yabancıyı ülkeyi terk etmeye yönlendirdi. Ülke dışında elde ettikleri gelirlerden vergi ödememelerini sağlayan “non-dom” rejiminin kaldırılacak olmasıyla birlikte, zenginler İngiltere’nin çekiciliğinin azaldığını düşünerek ayrılma kararı aldılar. Hem Muhafazakar hem de İşçi Partisi tarafından desteklenen bu değişiklik, ülkeyi terk etmelerinde etkili oldu. Brexit süreci, mali ve siyasi istikrarsızlık da zenginlerin ayrılma kararlarında etkili oldu.

Birleşik Krallık vergi dairesi HM Revenue & Customs’ın verilerine göre, 2022 yılında vergi beyannamelerinde ‘non-dom’ statüsü talep eden 68 bin 800 kişi bulunmaktaydı. Bu sayı, ülkeden ayrılmaların arttığını gösterdi. Blick Rothenberg vergi ve muhasebe firmasının ortağı Fiona Fernie, ülkeden ayrılanların kesin verilerinin olmamasına rağmen, ayrılmayı düşünen ve gerçekten gidenler arasında bir artış olduğunu belirtti. Danışmanlara göre, zenginler tarafından tercih edilen ülkeler arasında İtalya, İsviçre, Malta ve Orta Doğu ülkeleri bulunmaktadır.

İngiltere’den ayrılan zenginlerin şikayetleri arasında en öne çıkan konu, ülkenin küresel varlıklarına uyguladığı yüksek veraset vergisi ve genel istikrarsızlık oldu. İngiltere’deki emlak sektörü de bu durumdan etkilendi. Glentree Properties’in direktörü Trevor Abrahmsohn, 10 milyon sterlinlik mülklere olan taleplerde sürekli bir düşüş yaşandığını belirtti. İsviçre’de ikamet eden bir Fransız iş insanı da, İngiltere’ye işini taşımak istediği ancak non-dom rejiminin kaldırılacağının açıklanmasının ardından bu kararından vazgeçtiğini dile getirdi.

Birleşik Krallık vatandaşları arasında da ülkeden ayrılma planları gündeme gelmeye başladı. Henley & Partners tarafından verilen bilgilere göre, 2022 ile 2023 yılları arasında Birleşik Krallık vatandaşlarından gelen ikamet ve vatandaşlık taleplerinde ciddi bir artış yaşandı. Bu durum, ülke içindeki vergi politikalarına yönelik endişelerin arttığını göstermektedir. Her geçen gün daha fazla zengin ve vatandaş, İngiltere’nin vergi politikaları ve genel istikrarsızlığı nedeniyle ülkeyi terk etmeyi düşünmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’nin Zenginleri Ülkeyi Terk Ediyor: Vergi Değişikliği Panik Yarattı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin