1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Inşaat Firması Dolandırıcılığı Skandalı: Anne ve Oğlu Yurt Dışına Kaçma Hazırlığındayken Yakalandı!

Inşaat Firması Dolandırıcılığı Skandalı: Anne ve Oğlu Yurt Dışına Kaçma Hazırlığındayken Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kentteki bir inşaat firmasıyla ilgili gelen şikayetler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçti. Polis, firma sahibi A.K.İ. ve annesi Y.İ’nin Fethiye’de bulunduklarını tespit etti. İşte bu noktada operasyon düzenlendi ve anne ile oğlu yakalandıktan sonra Nevşehir’e getirildi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Bu süreçte mağdur olduklarını dile getiren bazı kişiler de adliye önünde bekledi.

Mağdurlardan Emel Çalışır, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaat firmasından aldıkları konutlarla ilgili yaşadıkları sorunları anlattı. Üç ev aldıklarını ancak hiçbirinde oturamadıklarını belirten Çalışır, 2 milyon liradan fazla para ödeyerek yatırım yaptıklarını fakat sorun yaşadıklarını ifade etti. Dolandırıldıklarını fark ettiklerinde savcılığa başvurduklarını söyleyen Çalışır, aldığı dairelerin tapusunu alamadığını ve mağduriyet yaşadığını belirtti.

Şüphelilerin kentte farklı yerlerde konut inşaatına başlayarak, inşaat halindeki daireleri birden fazla kişiye sattıkları ve toplamda 57 kişiyi yaklaşık 90 milyon lira dolandırdıkları öne sürüldü. Ayrıca, satışını gerçekleştirdikleri daireleri hak sahiplerine teslim etmedikleri ve Fethiye’den deniz yoluyla yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptıkları iddia edildi.

Tüm bu suçlamalar neticesinde A.K.İ. ve annesi Y.İ. hakkında ciddi iddialar ortaya atıldı. Dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalan zanlıların yurt dışına kaçmak üzere hazırlık içerisinde yakalandığı iddia edildi. Operasyon sonrasında güvenlik güçleri tarafından adliye önüne getirilen zanlılar, soruşturma kapsamında haklarındaki suçlamalarla ilgili detaylı ifadeler vermek zorunda kaldılar.

Sonuç olarak, Nevşehir’de gerçekleştirilen operasyonla, inşaat firması sahibi olan A.K.İ. ve annesi Y.İ’nin dolandırıcılık iddialarıyla gözaltına alındığı ve adli sürecin devam ettiği belirtildi. Mağdurlar, haklarını aramak için adli makamlara başvurarak yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdiler. Güvenlik güçleri ise zanlıların yargı önünde hesap vermeleri için gerekli adımları atmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Inşaat Firması Dolandırıcılığı Skandalı: Anne ve Oğlu Yurt Dışına Kaçma Hazırlığındayken Yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin