1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İnşaat Mühendisinden Muhtara: Aylin Hasret Otlu Metin Oktay Mahallesi’nde Yeni Lider!

İnşaat Mühendisinden Muhtara: Aylin Hasret Otlu Metin Oktay Mahallesi’nde Yeni Lider!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 2021 yılında mezun olan Aylin Hasret Otlu, fotoğrafçılık kariyerinin ardından muhtarlık seçimine girmeye karar verdi. Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nde 1. sınıf öğrencisi olarak kaydını yaptıran Otlu, Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer alan 5 bin 200 nüfuslu Metin Oktay Mahallesi’nde muhtar adayı olarak seçime katıldı. Seçimde, 25 yıllık eski muhtar Yüksel Öztürk ve diğer adayları geride bırakarak kazanan Aylin Hasret Otlu, 2 bin 800 geçerli oydan 1228’ini alarak muhtarlık görevine başladı.

Arkadaşlarının teşvikiyle muhtarlık seçimine girdiğini belirten Otlu, seçim sürecinde yaşından dolayı zorluklar yaşadığını ancak mahalle sakinlerinin kendisini sıcak karşıladığını ve desteklediğini ifade etti. Otlu, mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyerek çözümler bulmayı hedeflediğini ve mahalle komiteleri kurarak vatandaşların yönetimde daha aktif rol almasını sağlamayı planladığını dile getirdi. Ayrıca, mahalle sakinlerinin güvenliği konusuna da önem vererek, kadınların ve gençlerin gece sokakta rahatça dolaşabilmeleri için tedbirler almayı amaçladığını vurguladı.

Kadınlardan büyük destek gören Aylin Hasret Otlu, cesaretin önemine vurgu yaparak, kadınların risk almaktan çekinmemeleri gerektiğini belirtti. İnşaat mühendisi, fotoğrafçı ve muhtarlık gibi farklı alanlarda başarılı olmanın, kararlılık ve risk alma cesaretiyle mümkün olduğunu dile getiren Otlu, kadınların her alanda var olabileceklerini ve var olmaya devam edeceklerini söyledi.

Son olarak, haber kaynağını belirten DHA tarafından yapılan habere göre, Aylin Hasret Otlu’nun muhtarlık görevine başladığı Metin Oktay Mahallesi’nde, mahalle sakinlerine verdiği sözleri yerine getirmek için çalışmalarına hızla devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Aylin Hasret Otlu’nun mahalle halkına daha yaşanabilir bir çevre sunmak ve onların ihtiyaçlarına çözüm odaklı yaklaşmak için çaba harcadığı vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İnşaat Mühendisinden Muhtara: Aylin Hasret Otlu Metin Oktay Mahallesi’nde Yeni Lider!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin