1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. İNSAN ONURUNA AYKIRI YAŞAM: GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI!

İNSAN ONURUNA AYKIRI YAŞAM: GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Habere göre, Cem Muhammet’in yaşadığı insanlık dışı koşulların mahkeme tarafından doğrulandığı bildirildi. 1,5 ay süren mahkeme sürecinin ardından verilen 77 sayfalık kararda, sanık Kamuran Pınar A.’nın yeğenine kötü davrandığı vurgulandı. Kararda, yeğenin temel ihtiyaçları olan yıkama, tırnak kesme ve saç kesme gibi işlemlerin sanık tarafından yerine getirilmediği belirtildi. Ayrıca, yeğenin düzenli olarak yemek verilmediği, odasının kilitlenerek dışarı çıkmasının engellendiği ve tuvalet ihtiyacının karşılanmadığı ifade edildi. Tüm bu durumların insan onuruna aykırı olduğu belirtilerek, Kamuran Pınar A.’nın yaşam şartlarını kötüleştirdiği tespit edildi.

Mahkeme kararında, sanığın öldürme kastının ispatlanamadığı ve somut delil bulunmadığı için ‘İhmal suretiyle öldürmeye teşebbüs’ten beraat ettiği açıklandı. Gerekçeli kararda, Cem Muhammet’in annesi Yasemin A. tarafından bakım sorumluluğunun anneanne Asuman A.’ya devredildiği ve burada iyi bir şekilde bakıldığı belirtildi. Ancak, anneannenin vefatından sonra teyzesi tarafından bakılan Cem Muhammet’in uzun süre kilit altında tutulduğu ve aç bırakıldığı da mahkeme tarafından doğrulandı.

Yaşanan bu olayın insan haklarına aykırı olduğu belirtilerek, kararın insan hakları açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İNSAN ONURUNA AYKIRI YAŞAM: GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin