1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İnsan Yüzlü Örümcek Hayran Bırakıyor

İnsan Yüzlü Örümcek Hayran Bırakıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antakya ilçesinde faaliyet gösteren haşere ilaçlama işi yapan bir kişi olan Hakan Can, Serinyol Mahallesi’nde bulunan bir evin bahçesinde gördüğü dikkat çekici görünümlü bir örümceği fark etti.

İnternet üzerinden yaptığı araştırmada, bu örümceğin toplumda “insan yüzlü örümcek” olarak bilinen köşeli yengeç örümceği olduğunu öğrenen Hakan Can, hayvanı kavanoza alarak böceklerle beslemeye başladı. Örümceğin dikkat çekici görünümü, Hakan Can’ın sosyal medyada paylaşım yapmasına sebep oldu.

Hakan Can, örümceğin görünüşünden etkilendiğini belirterek, “İnsan yüzlü örümcek diyorlar. Ben de araştırdım ve insanlara zarar vermediğini gördüm. Arı ve sinek gibi böcekleri tüketerek varlığını sürdürdüğünü fark ettim. Örümcek, tam olarak insan yüzüne benziyordu, sanki yüzümüzün yansıması gibiydi. İlk başta fark edemedim, ancak daha sonra yakından incelediğimde bembeyaz bir örümcek olduğunu gördüm. Kendini mükemmel şekilde kamufle etmişti. Yıllardır haşere ilaçlama işi yapıyorum, ancak bu kadar farklı bir örümcek daha önce görmemiştim. Örümcek ilgimi çekti, onu kavanoza koydum ve incelemeye başladım. Araştırdıkça çok güzel özellikleri olduğunu gördüm” dedi.

Örümceği kavanoz içinde beslemeye başladığını belirten Hakan Can, “Bulduğumda kısa bir video çektim. Sonraki gün iş için tekrar geldiğimde, bu türleri gördüğümde şaşırıyorum. Hatay ikliminde daha önce görmediğim bir türdü. Zararsız olduğunu fark ettim. Zehirli olmasına rağmen insanlara zarar vermediğini öğrendim. Örümcekle ilgili korkularımı bir kenara bırakıp yakından incelediğimde, merak uyandıran bir canlı olduğunu gördüm. Birkaç sinek koydum ve örümcek hepsini yedi. Şu an tek bir sinek kaldı, henüz yememiş. Toplamda beş sinek yedi” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İnsan Yüzlü Örümcek Hayran Bırakıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin