1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Instagram Kullanımına İlişkin Tutuklu Gazeteci Tahliye Edildi!

Instagram Kullanımına İlişkin Tutuklu Gazeteci Tahliye Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dilruba Kayserilioğlu, bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle Instagram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Avukatı Hüseyin Yıldız tarafından tutukluluğa itiraz edilse de “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama” suçundan tutuklu yargılanmasına devam kararı verildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba’yı ziyaret ederek tutukluluğunu hukuksuz bulduğunu söyledi.

Dilruba 18 gün boyunca cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra gece saatlerinde tahliye edildi. Tahliyesinin gerekçeli kararının henüz çıkarılmadığı belirtildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba’nın tutukluluğunu hukuksuz bulduğunu belirterek herkesin şiddete başvurmadan her türlü düşünceyi açıklama hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Dilruba’nın hakkında yapılan suçlamalar hakkında kamuoyunda tepkiler devam ederken avukatı tarafından yapılan itirazın sonucu beklenmektedir. Özgür Özel’in ziyareti ve hukuksuz bulduğu tutukluluğuna ilişkin açıklamaları, konuyla ilgili daha fazla dikkat çekilmesine sebep olmuştur. Dilruba’nın gece saatlerinde tahliye edilmesi ise gelişmeleri takip edenler tarafından olumlu bir adım olarak değerlendirilmiştir.

Dilruba, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından tutuklu yargılanmaya devam ederken avukatı tarafından yapılan itirazlar ve Özgür Özel’in ziyareti konunun daha fazla gündemde kalmasını sağlamıştır. Tahliyesinin ardından gerekçeli kararın çıkarılması beklenirken, hukuksal sürecin nasıl devam edeceği merak edilmektedir. Kamuoyundan gelen tepkiler ve destekler, Dilruba’nın yaşadığı durumun daha geniş kitlelere duyurulmasına katkı sağlamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Instagram Kullanımına İlişkin Tutuklu Gazeteci Tahliye Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin