1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Instagram Sansürüne Tepki: Hukuka Saygı Gelecek Mi?

Instagram Sansürüne Tepki: Hukuka Saygı Gelecek Mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alınan kararla, Türkiye’den Instagram’a erişim sabah saatlerinden itibaren kapatıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Meta şirketinin ifade özgürlüğüne yönelik uyguladığı sansüre tepki gösterdi.

Yayman, Meta şirketinin yaptığı uygulamaları kabul etmediklerini belirtti. Uluslararası dijital şirketlerin ülkelerin hukukunu, yönetim yapılarını, moral ve ahlak değerlerini yok sayan uygulamalarını asla kabul etmediklerini vurgulayan Yayman, Türkiye’de hukuku göz ardı eden Meta’nın çifte standardını asla kabul etmediklerini ifade etti.

Yayman, sansürün, erişim engelinin ve yasaklamanın karşısında olduklarını belirtirken, uluslararası dijital şirketlerin Türkiye’yi yok saymasını ve Türkiye’nin hukukunu göz ardı etmesini çifte standart olarak değerlendirdiklerini belirtti. İnstagram ve Meta şirketlerinin sansürden ve yasaklamadan bahsetmelerine rağmen aynı uygulamaları kendilerinin yapmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Hüseyin Yayman, Meta şirketinin İsmail Haniye ile ilgili paylaşımlara izin vermemesinin ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti. Hukukun işlemesi gerektiğini savunan Yayman, İnstagram’ın Türkiye’nin hukukuna uyması, ifade özgürlüğünü desteklemesi ve toplumun değer verdiği kişilerle ilgili yapılan paylaşımlara sansür uygulamaması gerektiğini vurguladı. Yayman, İnstagram ve Meta’daki sansürü kınadığını söyledi ve BTK’nın aldığı kararı desteklediğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Instagram Sansürüne Tepki: Hukuka Saygı Gelecek Mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin