1. Haberler
  2. KÖŞE YAZILARI
  3. Intel CEO’su Gelsinger’den Radikal Öneriler Altera’nın Satışı ve Almanya’daki Fabrika İnşaatının Durdurulması

Intel CEO’su Gelsinger’den Radikal Öneriler Altera’nın Satışı ve Almanya’daki Fabrika İnşaatının Durdurulması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Intel Corporation, yaşadığı finansal sıkıntılarla başa çıkmaya çalışırken, hem işlemci hem de sunucu pazarında kaybettiği zemini geri kazanmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, Intel CEO’su Pat Gelsinger önümüzdeki ay yapılacak yönetim kurulu toplantısında çeşitli stratejik öneriler sunmaya hazırlanıyor. Gündemde, bazı iş birimlerinin satılması ve fabrika inşaatlarının durdurulması gibi önemli kararlar bulunuyor.

Son dönemde çip üretiminde ve tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar, Intel’in piyasa değerinin 100 milyar doların altına düşmesine neden oldu. Bu zorluklarla başa çıkmak için Intel, Eylül ayındaki yönetim kurulu toplantısı öncesinde seçenekleri değerlendirmek amacıyla Morgan Stanley gibi danışmanlık firmalarıyla iş birliği yapıyor.

Altera’nın Satışı ile Yeni Yatırım Fırsatları

Yatırımcılar, Intel’in performansını artırmak için bazı alt şirketlerin satılmasını öneriyor. Bu kapsamda, programlanabilir mantık devreleri üreten Altera’nın satışı yönetim kurulunda tartışılacak. Bu satışın, Intel’e farklı alanlarda yatırım yapabilmesi için nakit akışı sağlaması bekleniyor.

Almanya’daki Fabrika İnşaatı Tartışmalı Durumda

Bir diğer önemli öneri ise Almanya’da 30 milyar dolara mal olan fabrika inşaatının durdurulması. Ancak Intel, bu fabrikayı kurmak zorunda çünkü Almanya’dan büyük bir sübvansiyon almış durumda. Ayrıca Avrupa Birliği ülkeleri, çip üretiminin Avrupa’ya taşınmasını teşvik ediyor.

Harcama Kesintileri ve ABD’deki Fabrika Destekleri

Intel daha önce, 2025 yılı harcamalarında %17’lik bir kesinti yapacağını açıklamıştı. Bununla birlikte, ABD’deki fabrika kapasitesini artırmaya yönelik verilen devlet destekleri nedeniyle bu fabrikaların faaliyetlerine devam etmesi gerektiği belirtiliyor.

Yönetim Kurulu Toplantısı ve Değişim Talepleri

Yönetim kurulu toplantısı, Intel’in yeniden canlanmasını isteyen yatırımcıların baskısının arttığı bir döneme denk geliyor. Hatta, inovasyonu engellediği düşünülen bürokratik engeller nedeniyle kısa süre önce bir yönetim kurulu üyesi istifa etmişti.

Bu gelişmeler, Intel’in geleceği için kritik kararlar alacağını ve yeniden yapılanma sürecine girebileceğini gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Intel CEO’su Gelsinger’den Radikal Öneriler Altera’nın Satışı ve Almanya’daki Fabrika İnşaatının Durdurulması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin