1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. iOS 18 ile iPhone’lara Gelen 6 Android Özelliği – Apple’ı Android’den Geride Bırakacak Yenilikler!

iOS 18 ile iPhone’lara Gelen 6 Android Özelliği – Apple’ı Android’den Geride Bırakacak Yenilikler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz haftalarda Apple, iOS 18 güncellemesi ile iPhone’lara birçok yeni özellik getireceğini duyurdu. WWDC’de tanıtılan yeni özellikleri hemen ardından iOS 18 Developer Beta sürümü kullanıma sunuldu. Eylül ayında ise stabil sürüm iPhone 16 serisiyle birlikte çıkacak. iOS 18 ile yapay zeka odaklı pek çok yeni özellik tanıtıldı, ancak bu özelliklerin bir kısmı yıllardır Android telefonlarda kullanılıyor.

iOS 18 ile gelen 6 Android özelliği arasında uygulamaları ana ekranda serbestçe yerleştirme özelliği ilk sırada yer alıyor. Android telefonlarda yıllardır bulunan bu özellik artık iPhone’lara da gelecek. Ayrıca, ana ekran renk tasarımı konusunda da artık iPhone kullanıcılarına daha fazla seçenek sunulacak. Uygulamaları kilitleme ve gizleme, kontrol merkezi özelleştirmeleri, farklı kilit ekranı kısayolları seçme ve özel oyun modu gibi özellikler de iOS 18 ile iPhone’lara gelecek olan Android özelliklerinden bazıları.

Özellikle kontrol merkezi özelleştirmeleri ve farklı kilit ekranı kısayolları seçme gibi özellikler Android kullanıcıları için yıllardır standart bir özellikken, iOS 18 ile iPhone kullanıcıları da bu özelliklere kavuşacaklar. Ayrıca, özel oyun modu gibi performans odaklı özellikler de iPhone’lara getirilecek. Ancak, bazı kullanıcılar bu özellikleri gereksiz bulabilirler, çünkü Android telefonlarda uzun zamandır bulunan bu özelliklerin iPhone’lara gelmesiyle birlikte Apple’ın Android’den ilham aldığı eleştirileri de gündeme gelebilir.

Sonuç olarak, iOS 18 güncellemesi ile iPhone’lara getirilecek olan 6 Android özelliği, Apple kullanıcıları için olumlu bir adım olarak görülebilir. Yıllardır Android tarafında bulunan bu özelliklerin artık iPhone’larda da yer alacak olması, kullanıcıların deneyimlerini daha da zenginleştirebilir. Ancak, bazı eleştirmenler Apple’ın inovasyon konusunda artık geri kaldığını iddia ederek, Android’den kopya çekmekle suçlayabilirler. Ancak, tüm bu tartışmaların yanı sıra iOS 18 güncellemesi, iPhone kullanıcıları için heyecan verici bir dönemin başlangıcı olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
iOS 18 ile iPhone’lara Gelen 6 Android Özelliği – Apple’ı Android’den Geride Bırakacak Yenilikler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin