1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İpekyolu’nun Leyla Ablası: Kadından Muhtar Olmaz Söylemlerine Meydan Okuyan Bir Hikaye

İpekyolu’nun Leyla Ablası: Kadından Muhtar Olmaz Söylemlerine Meydan Okuyan Bir Hikaye

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İpekyolu ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan iki çocuk annesi Leyla Tanrıtanır, 2009 yılında “Kadından muhtar olmaz” söylemlerine meydan okuyarak muhtar adayı oldu. Kentin ilk kadın muhtarı seçilen Tanrıtanır, mahalle halkının takdirini kazandı ve ardından iki dönem daha rakiplerini geride bırakarak seçimleri kazandı. Son olarak 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde erkek rakibini geçerek yeniden muhtar seçilen Tanrıtanır, mahalleye hizmet etmeye devam ediyor.

Hizmet ettiği mahallede “Leyla ablası” olarak bilinen Tanrıtanır, mahalle sakinlerinin tebriklerini kabul ediyor ve yeni projeleri için hazırlıklara başlıyor. 2009’da aday olduğu dönemin Van’ın ilk kadın muhtarı seçildiğini hatırlatan Tanrıtanır, mahalledeki sorunları çözmek için aday olduğunu ve ataerkil bir bölgede “Kadından muhtar olmaz” algısını değiştirmeyi hedeflediğini belirtiyor.

2009’dan bu yana mührü kimseye kaptırmayan Tanrıtanır, 31 Mart’ta tekrar seçilmenin mutluluğunu yaşıyor. Tek rakibi olduğu seçimde güzel bir süreç geçirdiğini belirten Tanrıtanır, önümüzdeki 5 yıl içinde yarım kalan projeleri tamamlayıp yeni çalışmalara başlayacaklarını ifade ediyor. Mahallenin güzelleşmesi için birçok çalışmanın olduğunu ve kadınlara, çocuklara yönelik projeleri hayata geçirmek için çalışacaklarını ekliyor.

Mahalle sakinlerinden Güldane Yanger, Tanrıtanır’ın mahalledeki eksikleri tamamlayarak başarılı hizmetlerde bulunduğunu ve ihtiyacı olan ailelerle ilgilendiğini belirtiyor. Diğer bir mahalle muhtarı Turgut Külay ise Tanrıtanır’ın yaptığı hizmetlerle ismini ülkenin her tarafına duyurduğunu ve dört dönemdir muhtarlık görevini sürdürdüğünü vurguluyor. Kadın muhtarların artmasında örnek olan Tanrıtanır, diğer kadınlara cesaret verdiğini ve onlara ilham kaynağı olduğunu ifade ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İpekyolu’nun Leyla Ablası: Kadından Muhtar Olmaz Söylemlerine Meydan Okuyan Bir Hikaye
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin