1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İPTAL EDİLEN SEÇİMLER BUGÜN YENİDEN YAPILACAK!

İPTAL EDİLEN SEÇİMLER BUGÜN YENİDEN YAPILACAK!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart’ta çıkan sonuçları iptal ettiği 3 ilçe ve 4 beldedeki yerel seçim heyecanı bugün tekrar yaşanacak. 58 bin seçmen, belediye başkanlığı için sandık başına gidecek. Siyasi partiler, seçimleri kazanmak için ilçe ve beldelerde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. En dikkat çekici yarış, MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in memleketi Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde yaşanacak. İptal edilen 31 Mart seçimini CHP almış, ancak MHP büyük bir çaba göstererek seçimde güçlü bir şekilde yer alacak.

Kayseri’de, 924 oy farkla CHP’nin kazandığı 31 Mart seçiminin ardından 19 bin seçmenin bulunduğu Pınarbaşı ilçesinde, seçim MHP ile CHP arasında geçecek. AKP’nin aday çıkarmadığı ilçede, Mansur Yavaş’ın da desteğiyle CHP adayı Deniz Yağan öne çıkıyor. Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde ise seçim, 15 sandığın oy çuvallarının kaybolması sebebiyle iptal edilmişti. 2 Haziran seçimi AKP ile DEM Parti adayları arasında geçecek. 28 bin seçmenin bulunduğu Hilvan’da DEM adayı Serhan Paydaş, 31 Mart seçimini kazanmıştı.

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde ise seçim, seçmen sayısı ile oy pusula sayısının uyumsuz olması nedeniyle iptal edildi. 2 bin 32 seçmenin olduğu ilçede, 31 Mart seçimini İYİ Parti adayı Hazım Turan bir oyla kazanmıştı. Bugün yapılacak seçimler, Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya, Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran ve Aksaray’ın merkez ilçesine bağlı Sağlık beldesinde de tekrarlanacak.

Seçimlerde adaylar arasındaki rekabet oldukça yoğun. Sivas Yıldızeli Güneykaya beldesinde MHP adayı Hasan Erçoban, Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar’da CHP adayı Zeynel Yıldırım, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran beldesinde DSP adayı Hakan Karaman ve Aksaray Sağlık beldesinde MHP adayı Abdullah Tosun öne çıkıyor. Bugün ayrıca bazı muhtarlık seçimleri de yeniden yapılacak.

Seçim heyecanının dorukta olduğu bu süreçte, adaylar ve partiler son ana kadar çalışmalarını sürdürüyor ve seçmenlerin kararına saygı duyacaklarını belirtiyorlar. Yeniden yapılan seçimler, bölgedeki siyasi dengeyi etkileyecek önemli sonuçlara yol açabilir. Bugün sandık başına gidecek 58 bin seçmen, kendi ilçelerinde ve beldelerinde yeni belediye başkanlarını belirlemek için tercihini yapacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İPTAL EDİLEN SEÇİMLER BUGÜN YENİDEN YAPILACAK!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin