1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ın Helikopter Kazasında Dikkat Çeken Detaylar!

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ın Helikopter Kazasında Dikkat Çeken Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğan Bekin, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İran Cumhurbaşkanı Ibrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatını kaybettiğini hatırlattı. Bekin, Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu olarak 10 gün önce Tahran’da ziyaretlerde bulunduklarını ve bu ziyaretlerde kazada hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile görüştüğünü belirtti. Helikopter kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Bekin, Kazanın teknik bir arıza sonucu mu yoksa dışarıdan bir müdahale ile mi yaşandığı konusunun gündeme geldiğini aktardı.

Doğan Bekin, İran ile İsrail arasında yaşanan gerginliğe işaret ederek, buna karşılık İran ve Suudi Arabistan arasında yakınlaşma olduğunu belirtti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’nin uzun bir aradan sonra Tahran’ı ziyaret ettiğini açıklayan Bekin, helikopter kazası öncesinde İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile “Kız Kalesi ve Hudaferin” barajlarının açılışını yaptığını hatırlattı. Bekin, Reisi’nin törende iki ülke ilişkileri konusunda verdiği olumlu mesajların bazı kesimleri rahatsız etmiş olabileceğini ifade etti.

Orta Doğu’daki önemli sürecin bundan sonra başlayabileceğini dile getiren Bekin, bölgedeki muhtemel sorunlara kalıcı çözümlerin bulunabilmesi amacıyla Türkiye’nin liderliğinde bölge ülkeleri arasında diyalog mekanizmasının hızla devreye sokulması gerektiğini belirtti. Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan’ın geçmiş dönemlerde dile getirdiklerinin gün yüzüne çıkmaya başladığını belirten Bekin, İran ve Türkiye’nin istikrarsızlaştırılmasının istendiğine dikkat çekti. Bekin, helikopter kazasından çıkarılması gereken dersler ve bölgenin istikrara kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ın Helikopter Kazasında Dikkat Çeken Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin