1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Iran Dışişleri Bakanı İstanbul’da! Bakan Fidan ile Ortak Basın Toplantısı Düzenlendi

Iran Dışişleri Bakanı İstanbul’da! Bakan Fidan ile Ortak Basın Toplantısı Düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçı, İstanbul’a gelerek Dışişleri Bakanı Fidan ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Bakan Fidan, Güney Kafkasya’da iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. İran’ın yeni hükümetinin, bölgesel iş birliğine yönelik olumlu mesajlarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Bakan Fidan, bölgede gerekli altyapı yatırımlarının yapılması ve yeni sınır kapılarının açılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İsrail’in bölgedeki saldırgan tutumunun bölge ülkelerini tehdit ettiğini ve İran’ı da bu duruma çekmeye çalıştığını söyledi. Bölgesel tehditlerin hafife alınmaması gerektiğini vurguladı.

İsrail’in savaşın tüm bölgeye yayılma riskini hafife almaması gerektiğini belirten Fidan, uluslararası hukuku ihlal eden eylem ve söylemlerinden vazgeçmesi gerektiğini ifade etti. Ateşkes çağrısında bulunan Fidan, krizden kaçınmak için Gazze’de acilen ateşkes ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Arakçı, İsrail’in bölgedeki saldırılarının barış ve güvenliği tehlikeye attığını ifade etti. Arakçı, her türlü senaryoya hazır olduklarını belirterek, barıştan yana olduklarını ancak gerektiğinde müdahale etme konusunda da kararlı olduklarını söyledi. İsrail’e verilen desteğin İsrail Başbakanı Netanyahu’yu cesaretlendirdiğine dikkat çekti.

Arakçı, Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’ın ölümünü kınadı ve İsrail’in savaş suçlarına son vermesi gerektiğini belirtti. Gazze ve Lübnan’da derhal bir ateşkesin sağlanması gerektiğini vurguladı. İsrail’in savaş suçlarına bir sınır tanımadığını ve bölgede kalıcı bir barışın sağlanması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Iran Dışişleri Bakanı İstanbul’da! Bakan Fidan ile Ortak Basın Toplantısı Düzenlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin