1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İran-İsrail Gerilimi ve Fed Beklentileri Brent Petrol Fiyatlarını Etkiliyor

İran-İsrail Gerilimi ve Fed Beklentileri Brent Petrol Fiyatlarını Etkiliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 90,51 dolardan işlem görmektedir. Dünkü yükselişin ardından 89,74 dolar seviyesinde günü tamamlamış, bugün ise saat 10.01 itibarıyla varil fiyatı kapanışa göre yüzde 0,86 artışla 90,51 dolara yükselmiştir. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 85,92 dolardan alıcı bulmuştur.

Fi yatlardaki bu istikrarlı yükselişte, Orta Doğu’daki gerginliklerin yarattığı arz endişeleri etkili olmaktadır. Geçen hafta yaşanan İsrail saldırısının bölgede tansiyonu yükseltmesi, petrol rezervlerinin çoğunluğunun bulunduğu Orta Doğu’da arz kesintilerinin artabileceği korkularını beslemektedir. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney ve İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz arasında yaşanan sert açıklamalar, bölgedeki tansiyonun daha da yükselmesine neden olmuştur.

Öte yandan, ABD’de enflasyon verilerinde beklentilerin aşılmasının ardından, Fed’in faiz indirimlerine hemen başlayacağı beklentileri azalmıştır. New York Fed Başkanı John Williams ve Boston Fed Başkanı Susan Collins, para politikasında şu an için ayarlamanın gerekmeyeceğini ve güven kazanmanın zaman alabileceğini belirtmişlerdir. Bu durum ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına neden olmuş ve petrol alıcıları için daha maliyetli hale gelmiştir.

Brent petrol fiyatlarında teknik olarak 90,95 ile 92,48 dolar arasının direnç bölgesi, 89,42 ile 87,89 dolar arasının ise destek bölgesi olarak izlenmesi önerilmektedir. Sonuç olarak, global piyasalardaki gelişmeler ve Orta Doğu’daki gerilimler, petrol fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ederken, ABD’de gelecek faiz kararları da bu konudaki belirsizliği artırmaktadır. Bu değişkenlikler, petrol piyasalarında dalgalanmalara yol açarak yatırımcıları tedirgin etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran-İsrail Gerilimi ve Fed Beklentileri Brent Petrol Fiyatlarını Etkiliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin