1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İran’da Geçici Cumhurbaşkanı Muhbir: “Yönetimde Boşluk Olmayacak” – Helikopter Kazası Sonrası Açıklamalar

İran’da Geçici Cumhurbaşkanı Muhbir: “Yönetimde Boşluk Olmayacak” – Helikopter Kazası Sonrası Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’da Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından yerine geçici Cumhurbaşkanı olarak atanan Muhammed Muhbir, kazanın ağırlığını vurgulayarak ülke yönetiminde herhangi bir boşluk olmayacağını belirtti.
Haberlerde yer alan bilgilere göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, geçtiğimiz günlerde İran-Azerbaycan sınırında bir baraj açılış törenine katıldı. Dönüş yolunda beraberinde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililerle birlikte bulunduğu helikopter kaza yaşadı. Kazanın ardından Türkiye’nin talebi üzerine Akıncı insansız hava aracı (İHA) bulunan enkaza ulaştı ve koordinatları İran makamlarıyla paylaşıldı. Ancak enkaza ulaşan İranlı ekipler, kaza sonucunda sağ kurtulan olmadığını tespit etti.
İran Borna Haber Ajansı’na göre ise, geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir, Reisi’nin ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin açıklama yaptı. Muhbir, yaşanan olayın devlet, millet ve ülke lideri için ağırlığı olduğunu belirterek bu durumun yönetimde herhangi bir boşluk yaratmayacağını vurguladı. Ayrıca, devlet görevlilerine yönelik görevlerini aksatmamaları gerektiği uyarısında bulundu.
Reisi’nin vefatının ardından Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir, geçici cumhurbaşkanı olarak atandı. İran Anayasası’na göre, yeni cumhurbaşkanının en geç 50 gün içinde seçilmesi gerekiyor ve bu seçim sürecinde Meclis Başkanı, Yargı Erki Başkanı ve Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısından oluşan bir kurul görev alıyor. İran’da cumhurbaşkanları, halk tarafından seçilen adaylar arasından Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından onaylanarak belirleniyor.
Sonuç olarak, İran’da yaşanan helikopter kazası sonucunda Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümü büyük üzüntüye neden olmuş olsa da, geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir’in liderliğinde ülke yönetiminde herhangi bir aksamaya meydan verilmeyeceği belirtiliyor. Gelecek günlerde yapılacak seçimlerle yeni bir cumhurbaşkanı belirlenecek ve ülkenin yönetimi devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da Geçici Cumhurbaşkanı Muhbir: “Yönetimde Boşluk Olmayacak” – Helikopter Kazası Sonrası Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin