1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İran’dan Türkiye’ye Uyuşturucu Kaçakçılığı Operasyonu

İran’dan Türkiye’ye Uyuşturucu Kaçakçılığı Operasyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu suçlarını önlemek ve şüphelileri yakalamak amacıyla harekete geçti.

Ekipler, yaptıkları çalışmalarda İran’dan Türkiye’ye uyarıcı maddelerin nakledilerek uyuşturucuya dönüştürüldüğünü belirleyen bir suç örgütünü tespit etti. Uyarıcı maddelerin Türkiye’ye getirilerek dönüştürüldüğü çiftlik evinde operasyon düzenlendi.

Drone destekli teknik ve fiziki takibin ardından 3 ay boyunca süren çalışmalar sonucunda Yalova Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de katılımıyla operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 8 şüpheli yakalanırken, 1 ton 549 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

İran’dan getirilen talk pudrasına emdirilmiş uyuşturucunun Türkiye’ye nakledildikten sonra ayrıştırılarak satışa hazır hale getirildiği belirlendi. Aynı şekilde, suç örgütü içerisindeki kimyacı şüphelilerce uyuşturucunun kristal haline getirilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi.

İstanbul narkotik polisi, orman içerisinde bulunan çiftlik evindeki şüphelileri takip etmek için titiz bir çalışma yürüttü. Şüphelilerin kaçışlarını engellemek için her türlü önlem alındı ve çiftlik evinde yapılan incelemeler sonucunda kaçışı kolaylaştıracak bölmelerin olduğu ortaya çıkarıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yapılan operasyonlarda ele geçirilen metamfetamin miktarını ve yakalanan şüphelileri sosyal medya hesabından duyurarak uluslararası uyuşturucu trafiğine izin vermeyeceklerini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’dan Türkiye’ye Uyuşturucu Kaçakçılığı Operasyonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin