1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İran’ın İsrail’e Yaptığı Misilleme, Havayolu Şirketlerini Etkiledi!

İran’ın İsrail’e Yaptığı Misilleme, Havayolu Şirketlerini Etkiledi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın İsrail’e yönelik misillemeleri, dünya genelinde havacılık sektöründe büyük aksamalara neden oldu. Dört bir yanındaki dev hava yolu şirketleri, hava sahalarının kapanması ve drone saldırıları sebebiyle birçok uçuşu iptal etmek zorunda kaldı. Emirates Havayolları da İran’ın İsrail’e yönelik drone saldırıları sonrasında bazı uçuşları iptal ettiğini duyurdu. Ayrıca, Rusya’nın Aeroflot Petersburg, İsviçre’nin Swiss International Air Lines ve ABD’li United Airlines gibi şirketler de Tel Aviv seferlerini askıya alarak uçuş iptalleri yaşandı.

İsrail’in, Şam’daki İran konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından İran, ülkesine yapılan bir saldırı olarak gördü ve misilleme yapacağını açıkladı. Taraflar arasındaki gerilim artarken, İran’ın dün yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle İsrail’e saldırdığı belirtildi. İsrail ise saldırıların çoğunu hava savunma sistemleriyle önlediklerini ancak bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıkladı.

Emirates Havayolları’nın bir sözcüsü, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarının ardından bazı uçuşların iptal edildiğini ve bazılarının yeniden yönlendirildiğini belirtti. Rusya’nın Aeroflot Petersburg ise Mısır tatil bölgesi Hurghada’ya olan uçuşlarını iptal ettiği gibi Moskova-Şarm El-Şeyh ve Moskova-Dubai uçuşlarını da ertelediğini duyurdu. ABD’li United Airlines da İsrail hava sahasındaki kısıtlamalar nedeniyle Newark’tan Tel Aviv’e planlanan uçuşu iptal etmek zorunda kaldı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na ait general rütbesindeki 2 kişinin de öldüğü İran konsolosluk binası saldırısı sonrasında yaşanan tansiyon, İran’ın İsrail’e yönelik geniş çaplı saldırısına yol açtı. İsrail, İran’ın bu saldırılarını hava savunma sistemleriyle önleyebildiğini ancak güneydeki bir askeri üssüne füze isabet ettiğini bildirdi. Bu durum, havacılık sektöründe uçuşların iptal edilmesine ve hava trafiğine ciddi aksamalar yaşanmasına sebep oldu.

Toparlarsak, İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırıları, dünya genelinde havacılık sektöründe ciddi bir aksaklığa yol açtı. Büyük hava yolu şirketleri, hava sahalarının kapanması ve riskli durumlar sebebiyle birçok uçuşu iptal etmek zorunda kaldı. İran’ın geniş çaplı drone, balistik ve seyir füzesi saldırılarına karşılık veren İsrail, saldırıların çoğunu savunma sistemleriyle engelleyebildi ancak bazı hedeflere füze isabet etti. Bu durum, hem havayolu şirketlerini hem de yolcuları olumsuz etkileyen bir krizin yaşanmasına neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’ın İsrail’e Yaptığı Misilleme, Havayolu Şirketlerini Etkiledi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin