1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İranlı Turist Taksiciyi Çakıyla Öldürdü, İşte Detaylar!

İranlı Turist Taksiciyi Çakıyla Öldürdü, İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran uyruklu Y.B.G., 17 Nisan 2024 tarihinde İstanbul Sarıyer Tarabya Mahallesi Postacı Halil Sokak’ta bindiği 34 TFY 89 plakalı taksinin şoförü Yaşar Yanıkyürek’i öldürdüğü iddiasıyla yakalanarak Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmiştir. Savcılıkta verdiği ifadesinde, 11 Şubat 2024’te Hakkari’den Türkiye’ye 3 aylık vizeyle giriş yaptığını söyleyerek amacının iş aramak olduğunu belirtmiştir. Ancak iş bulamadığı takdirde kaçak olarak Almanya’ya gitmeyi planladığını dile getirmiştir. Şüpheli Türkiye’ye geldiğinden beri herhangi bir işte çalışmadığını itiraf etmiş, Beyoğlu’nda bir otelde kaldığını ve Almanya’ya gitmesi için kişilerle iletişim kurmaya çalıştığını belirtmiştir.

17 Nisan günü yaşanan olayda, şüpheli otelden çıktıktan kısa bir süre sonra bir taksiye binmiştir. Taksici ile turistlerin bilmediği yerlere gitmek istediğini söyleyen şüpheli, Şişli ve Beşiktaş gibi bölgeleri gezmek istemiştir. Ancak Sarıyer’e geldiklerinde taksici 200 Amerikan doları isteyince tartışma çıkmıştır. Parayı dolarla ödemeye karşı çıkan şüpheli, taksiciyle 500 TL olarak anlaşmıştır. Ancak taksici ısrar ettiğinde ve küfürler etmeye başladığında şüpheli sinirlenerek yanında taşıdığı çakı bıçağıyla taksiciyi defalarca bıçaklamıştır. Olayın ardından taksiciyi dışarı atan şüpheli, kaçmaya çalışırken polisler tarafından yakalanmıştır.

Yakalanma esnasında şüphelinin üzerinden çıkan 10 adet plastik kelepçe, 1 koli bandı ve 1 makas şüpheliye planlı bir şekilde cinayet işlemesi mi planlandığı sorusunu akıllara getirmiştir. Ancak şüpheli, bu eşyaları sadece eşyalarını paketlemek için kullandığını iddia etmiştir. Ayrıca uyuşturucu madde kullanmadığını ve taksiciden para çalma amacıyla araca bindiğini açıklamıştır. Gezdiği yerlere ve yaşadığı olaya pişman olduğunu ifade eden şüpheli, tutuklanması talep edilirken, olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İranlı Turist Taksiciyi Çakıyla Öldürdü, İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin