1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İşgalci İsrail saldırıları sonucu Gazze’de viral hastalıklar hızla yayılıyor! Hepatit vakalarında büyük artış yaşanıyor.

İşgalci İsrail saldırıları sonucu Gazze’de viral hastalıklar hızla yayılıyor! Hepatit vakalarında büyük artış yaşanıyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşgalci İsrail’in Gazze’yi sabote etmeye devam ettiği şu günlerde, bölgedeki Filistinliler evlerini terk edip çadırlarda yaşamak zorunda kaldı. Bu zorlu süreçte, bombalardan korunmaya çalışırken aynı zamanda salgın hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalmışlardır.

Gazze’de kanalizasyon sisteminin tahrip edilmesi, atık toplama araçlarının zarar görmesi, barınma merkezlerinde aşırı kalabalık, ortak tuvalet kullanımı, yetersiz beslenme ve bağışıklık sistemlerinin zayıflaması gibi sebepler, viral hastalıkların hızla yayılmasına yol açmıştır. Bu hastalıkların en ölümcülü olanı hepatit A vakalarıdır.

Gazze’deki Nasır Hastanesi’nde birçok çocuk hepatit teşhisiyle tedavi görmektedir. Hastanenin Çocuk Hastalıkları ve Doğum Bölümü Başkanı Ahmed Ferrar, en yüksek hepatit A vakalarının Gazze’de kaydedildiğini ve binlerce hasta olduğunu belirtmiştir. Maalesef, hastalığın ileri safhalarında karaciğer yetmezliği görülmekte ve ölüm riski artmaktadır. Bu durum karşısında aşı yapılamadığından hastaların durumu oldukça hassas bir hal almıştır.

Sağlık Bakanlığı’nın karşılaştığı en büyük zorluklardan biri olan hepatit A salgınıyla ilgili olarak, Gazze’ye temizlik malzemelerinin girişine izin verilmesi gerektiği dile getirilmiştir. Ferrar, savaşın sona ermesi ve temiz su kaynaklarının sağlanması gerektiğini vurgulamıştır. Ayrıca, çocuklara sağlıklı gıdaların ulaştırılması da hastalığın yayılmasını engellemek için önemli bir adımdır.

Hastanede tedavi gören çocuklardan birinin annesi olan Zine Tabasi, çadırda kaldıklarını ve atık suların her yerde olduğunu belirtmiştir. Bu çevre koşulları, çocukların hastalanmasına ve hepatit gibi ciddi hastalıklara yakalanmalarına sebep olmaktadır. Gazze’de insani ve çevresel felaketlerin yaşanması, sağlık koşullarının giderek kötüleşmesine neden olmaktadır.

Filistin Sağlık Bakanı Macid Avni Muhammed Ebu Ramazan, Gazze’de insani felaketlerin yanı sıra büyük bir salgına yaklaşıldığını belirtmiştir. 85 olan hepatit vakası sayısının şu anda 100 bini aştığı bilgisi verilmiştir. Bu durum, Gazze’deki sağlık sistemine yapılan zararların boyutunu ve halkın maruz kaldığı kötü şartları göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşgalci İsrail saldırıları sonucu Gazze’de viral hastalıklar hızla yayılıyor! Hepatit vakalarında büyük artış yaşanıyor.
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin